Dan sporta u opštini Odžaci

313

Sportski centar Odžaci bio je domaćin manifestacije Dan sporta, koja je po 6. put organizovana u opštini Odžaci. Celodnevna manifestacija, koju su organizovali Sportski savez i opština Odžaci, obuhvatio je promociju besplatnih programa sporta, promocije škola sporta u više sportskih disciplina, kao i promociju zdravog i aktivnog načina života.

Izvor: Marina Mitrović

Više od 600 učesnika govori o važnosti i značaju ove manifestacije za opštinu Odžaci. Za kraj manifestacije organizovana je dodela nagrada najboljim sportistima, sportskim ekipama i zaslužnim radnicima u sportu, koji su svojim rezultatima i aktivnostima doprineli razvoju sporta u opštini Odžaci.

Za najboljeg sportistu izabran je Filip Livaja koji se takmiči u vu šu kung fu, najbolja sportistkinja je Jovana Jovičić-fitnes, nagradu za životno delo dobio je Ratko Ristić dok je Jovana Vasiljković dobitnica plakete za poseban doprinos razvoju sporta u opštini Odžaci kao sportista reprezentativnog ranga. Nagrade najboljima uručili su predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić, član opštinskog veća zadužen za oblast sporta Nebojša Nikolić, kao i Mihajlo Sujer sekretar Sportskog saveza.

Upravo je Sujer istakao značaj bavljenja sportom i važnost uloge koju sport ima u društvu i posebno se zahvalio se lokalnoj samoupravi, Javnoj ustanovi Sportski centar Odžaci, školama, predškolskoj ustanovi i udruženju MNRO opštine Odžaci, koji su dali svoj doprinos u organizaciji ove manifestacije.

Izvor: Marina Mitrović

Izvor(slike): Marina Mitrović