U četvrtak 62. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva “Jasna Vitas- Lukić“

250

62. Opštinska smotra dečjeg dramskog stvaralaštva ''Jasna Vitas- Lukić'' održaće se u četvrtak, 20. aprila u sali Doma kultura u Kruščiću.

Smotra počinje u 10 časova predstavom “Ružno pače“ koju će izvesti dramska sekcija OŠ “Veljko Vlahović“ iz Kruščića i “Luča“ dramska sekcija KUD “Kruščić“. Dečija dramska sekcija “Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac publici će se predstaviti u 11,30 časova predstavom “Izgladneli vuk“. Predstavu “Uspavana lepotica“ Kulturni centar Kula odigraće sa početkom od 13 časova, dok će dečija sekcija MKC “Nepker“ na mađarskom jeziku izvesti komad “Devojčica sa šibicama“ sa početkom od 14.30 časova. “Snove u ljuljašci“ sa početkom od 16 časova odigraće glimci pozorišta “Stevan Sremac“, literarna sekcija “Leptirići“, “Krčevine“ i “Petko Zorić“. Predstavom na rusinskom jeziku “Bal“ na ovogodišnjoj smotri predstaviće se Samostalna produkcija “Saša Paljenkaš“ Ruski Krstur.

Organizatori i domaćini smotre su MZ Kruščić, OŠ “Veljko Vlahović“ iz Kruščića, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i KUD “Kruščić“, dok je pokrovitelj opština Kula.