Mirović dolazi u Mošorin da vidi u kakvom su stanju rodne kuće Isidore Sekulić i Svetozara Miletića

140

Nakon informacije koju je RTV juče objavio da je rodna kuća srpske književnice i akademkinje Isidore Sekulić, u selu Mošorinu, u lošem stanju i da su jedan deo kuće zaposeli beskućnici, prvi je reagovao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i najavio da će već u sredu, sa saradnicima, posetiti Mošorin kako bi se uverio u kakvom su stanju objekti od opšteg društvenog značaja i šta Pokrajina može da učini da se stanje popravi.

Novi Sad, 30. januara 2023 - Povodom 75. godišnjice univerzitetske nastave makedonskog jezika i književnosti u Republici Srbiji, danas je u Muzeju prisajedinjenja u Novom Sadu predstavljen Recnik makedonskih glagola, autora Žarka Bošnjakovica, izdanje koje je podržala Pokrajinska vlada. Na fotografiji Igor Mirovic, predsednik Vlade AP Vojvodine. FOTO TANJUG/ VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP/bs

„Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetiće, sa saradnicima, u sredu 26. aprila, Mošorin i tom prilikom obići će rodne kuće Svetozara Miletića i Isidore Sekulić, kao i osnovnu školu koja nosi njeno ime, da bi se uverio u kakvom su stanju navedeni objekti. Nakon posete i procene mera koje su neophodne radi sanacije objekata koji su pod zaštitom nadležnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Pokrajinska vlada će preduzeti mere iz svoje nadležnosti u pripremi projekata njihove sanacije i rekonstrukcij“, kaže se u najavi koju smo dobili od Pokrajinske vlade.

Nakon posete Mošorinu, Mirović će obići i Šajkaš gde će otvoriti novi centralni trg u tom mestu i obići radove na izgradnji vrtića.

Pokrajinska vlada će na jednoj od narednih sednica obrazovati i odbor za obeležavanje dvestote godišnjice od rođenja Svetozara Miletića.

Izvor: rtv.rs