Subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih

237

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u 2023. godini.

Subvencija se dodeljuje poslodavcima iz privatnog sektora u jednokratnom iznosu od 200.000,00 dinara za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije nezaposlenih, odnosno, 240.000,00 za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ovaj iznos dedeljuje se poslodavcima sa teritorija opština Sombor, Apatin i Kula, dok poslodavci sa teritorije opštine Odžaci dobijaju subvenciju u iznosu od 225.000,00 za nezaposlena lica sa evidencije nezaposlenih i 270.000,00 za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ove opštine ne pripadaju istoj grupi razvijenosti jedinica lokalne samouprave , te su iz tog razloga subvencije različite.

Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvecnija odnosi su : mladi do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim i starateljskim porodicama, stariji od 50 godina, romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, nezaposleni koji se na evidenciji nezaposlenih nalaze duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.

Informacije o meri, delatnostima koje ne mogu biti subvencionisane i stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-301 ili na sajtu nsz.gov.rs

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, do utroška raspoloživih sredstava sredstava, a najkasnije do 30.novembra 2023. godine.