Održan Prvi dečji varaličarski kup u Sivcu

323

Jedan od prvih sunčanih dana u drugoj polovini maja bio je rezervisan za održavanje Prvog dečjeg varaličarskog kupa u Sivcu. Iako im vetar nije išao naruku i deca nisu imala sreće da upecaju ribu, uprkos brojnim pokušajima i šansama, oni su dan proveli u prirodi, kraj kanala, u druženju sa svojim vršnjacima i sa takmičenja su otišli sa osmehom na licu, uz obećanje da će se vratiti i sledeće godine.

Kako deca nisu imala sreće da izvuku ribu, pa samim tim to nije mogao da bude kriterijum po kome će biti odlučeno ko će odneti koje mesto, nasumično su izvučeni papirići sa brojevima, tako da su oni najsrećniji odneli nagrade.

Prvo mesto odneo je Damjan Čunčurak, koji je rekao da mu je bilo lepo, da je društvo bilo dobro, kao i da će najverovatnije doći i naredne godine. Drugo mesto pripalo je Aleksandru Suvajdžiću, koji je istakao da mu je žao što nije bilo ribe, ali da se lepo proveo, a treće mesto osvojio je Luka Grujić. Posebnu diplomu, diplomu za najmlađeg takmičara, dobio je četvorogodišnji Igor Futo.

Predsednik Ribolovačko-varaličarskog kluba ,,BAS“ iz Sivca“, Miroslav I. Plavšić, izrazio je zadovoljstvo brojem prijavljene dece, kao i samim tokom takmičenja, koje je prošlo u najboljem mogućem redu:

,,Ideja kao ideja postoji već duži niz godina, samo nikako nismo našli mogućnosti da je sprovedemo u delo. Zahvaljujući našim sponzorima i momcima koji su se udružili sa mnom, uspeli smo da jesprovedemo u delo, da napravimo jedan Dečiji varaličaski kup, gde deca nisu plaćala nikakvo učešće. Okupili smo decu iz maltene cele opštine. Imali smo decu iz Kule, Crvenke, Ruskog Krstura, kao i našu decu, iz Sivca. Danas dan baš i nije bio za pecanje, deca nisu uspela da savladaju ribe. Bilo je spadanja ribe, ali nijedna nije izašla napolje. Sledeći put će verovatno biti i više dece i više ribe, ali drago mi je što je uspelo i što su se deca odazvala u ovolikom broju. Imali smo 39. prijavljene dece, sve je prošlo u fer i korektnom ponašanju i deca su oduševljena događajem“.

Istakao je će nastojati da ovaj Kup uđe u okvire seoske slave u Sivcu i da se, samim tim, održava tradicionalno, svake godine, uz napomenu da će učešće dece, kao i ove godine, i svake naredne biti besplatno:

,,Verujem da će sada biti mnogo pitanja kada će biti sledeći put, ali trudićemo se da ovaj Kup uđe u okvire seoske slave u Sivcu, pa će biti tradicija da uvek vikend pre slave bude Varaličarski kup za decu“.

On se, na kraju, zahvalio sponzorima, koji su doprineli održavanju i organizaciji ovog događaja:

,,Želim da se zahvalim našim sponzorima – Mesnoj zajednici Sivac, firmi ,,Renesansa“ iz Sivca, pekari ,,Strunjaš“, prodavnici ,,Riboteka“ iz Sombora, koja je dala štapove za prva tri mesta, prodavnici ,,Tadić“ iz Kule, koja nas je maksimalno podržala u svim našim prohtevima i idejama. Hvala im svima na razumevanju, na novcu, robi, na svemu, što su nam pomogli da ovo održimo, da deca budu srećna i zadovoljna i da odu nasmejana kući, što je i najbitnije, a usput su nešto i naučili“.