U Sivcu održana 4. Parada zaprega i jahača

324

U nedelju, 21. maja, uoči sivačke seoske slave, održana je 4. Fijakerijada, odnosno Parada zaprega i jahača. Program je počeo u 12 časova, kada je desetak jahača i oko 15 do 20 fijakera pošlo od stare Ciglane i prošlo kroz glavnu ulicu, do okretnice za autobuse u Novom Sivcu.

Veliki broj okupljene dece, kao i starijih meštana, aplaudirali su prelepim konjima, posebno odevenim jahačima i ljudima koji su sedeli u predivno okićenim fijakerima, a koji su prodefilovali glavnom ulicom. Uz to je, ispred Doma kulture, organizovan prigodan program, gde su nastupila deca iz Kulturno umetničkog društva.

Sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, pozvao je građane da danas dođu u Svetonikolajevski hram, kada će Večernje bogosluženje na dan Hramovne slave služiti Njegovo preosveštenstvo Episkop bački gospodin dr Irinej i Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački gospodin Damaskin.

,,Današnji događaj, Parada zaprega i jahača, u okviru je naše seoske slave i održava se pred seosku slavu, uoči jubileja 150 godina našeg hrama. U saradnji sa Konjičkim klubom Sivac i Domom kulture Sivac, imali smo priliku da vidimo prigodan program, u pauzi dok su zaprege napravile krug. Pozvao bih građane da sutra dođu i u Svetonikolajevski hram“.

Dragan Lazarević, VD Konjičkog kluba Sivac, zahvalio se Mesnoj zajednici Sivac i Opštini Kula, koji su Konjičkom klubu Sivac pomogli u realizaciji ove manifestacije.