Odbojkaški savez Srbije testirao 30 najtalentovanijih učenika iz Opštine Vrbas

256

Odbojkaški savez Srbije je potpisao ugovor sa trojicom profesora fizičkog vaspitanja Milošem Bjelicom, Velimirom Miličkovićem i Milanom Ivanićem iz osnovnih škola "Branko Radičević" iz Ravnog i Savinog Sela i "Jovan Jovanović Zmaj" iz Zmajeva. U projektu "Moj prvi smeč" besplatno trenira već par meseci oko 80 momaka iz Opštine Vrbas.

Izvor: Miloš Bjelica
21. maja u hali u Ravnom Selu organizovan je seminar, kao i trening i testiranje za učesnike projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, koji je organizovao Odbojkaški savez Srbije. Zoran Olajić, menadžer projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“ predstavio je sistem i organizaciju projekta, gde je misija projekta da indentifikuje, regrutuje i ubrza razvoj mladih odbojkaša sa visokim potencijalom. Prof. dr Mithat Blagajac, stručni saradnik OSS za oblast fizičke pripreme, održao predavanje na temu „Programi kondicione pripreme, prevencije i otklanjanje disbalansa posture“.

U okviru praktičnog dela, selektor muške juniorske selekcije Nedzad Osmankač je takodje u saradnji sa profesorima testirao 30 najtalentovanijih odbojkaša koji će moći uskoro da dobiju analizu testova a svi zainteresovani učesnici sekcije odbojke u ove tri škole moći će da se priključe odbojkaškom kampu u Kikindi koji će biti u organizaciji Odbojkaškog Saveza Srbije. 
Izvor: Miloš Bjelica 

Izvor: Miloš Bjelica