Predsednik opštine Kula odao priznanje Dramskoj sekciji OŠ ,,Veljko Vlahović“ u Kruščiću

188

Predstava ,,Ružno pače“, Dramske sekcije OŠ ,,Veljko Vlahović“ Kruščić i KUD ,,Kruščić“, a u režiji Mirjane Badže, osvojila je visoko treće mesto na Festivalu dramskog stvaralaštva dece Vojvodine ,,Majski susreti'', koji je protekle nedelje održan u Temerinu.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je posetio decu, čestitao im na ostvarenom uspehu, porazgovarao sa njima i najavio je izvođenje njihove predstave na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbiji, koji će narednog meseca biti održan u Kuli.

,,Danas sam u Kruščiću, da čestitam na uspehu pre svega đacima iz Osnovne škole ,,Veljko Vlahović“ koji su treći na Pokrajinskom takmičenju. Imao sam zadovoljstvo da gledam premijerno predstavu ,,Ružno pače“, kada su je izvodili u Kruščiću, a posle toga su oni sa tom predstavom prošli sve faze – opštinsko, zonsko i, na kraju, pokrajinsko takmičenje, na kojem su osvojili treće mesto. Deca su sjajna, nisu se ranije bavila glumom, a odličnim radom i učiteljice i same škole, napravili su ne samo predstavu koja je uspešna samo ocenom žirija i mestom koje je osvojila, nego i porukom i pričom, i dogovorili smo se i da na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta, koje će biti u Kuli, oni izvedu svoju predstavu, iako su mlađeg uzrasta, kako bi publika, koja će prisustvovati festivalu, mogla da je vidi. Bilo bi lepo da predstava u narednom periodu bude izvedena i u drugim školama. U pitanju je jedna lepa i zanimljiva predstava i deca koja ranije nisu glumila izvela su to kao da su prošla najbolje glumačke škole“.

Pohvale za glumačka ostvarenja dobili su Milak Janković i Viktorija Vengrin, a nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u ovoj predstavi dobio je Nikola Lojpur. Ništa manje bitan deo predstave bili su i njihovi drugari, koji su nam se predstavili i sa nama podelili svoje utiske sa takmičenja.

,,Zovem se Nikola Lojpur, imam 11 godina i osvojio sam nagradu za najboljeg glumaca u AP Vojvodini. Nisam očekivao da ću baš ja osvojiti ovu nagradu, mislio sam da moja uloga neće biti toliko zanimljiva svima i očekivao sam mnogo manji uspeh nego što smo osvojili“.

Deca se slažu oko jednog – vrlo su zadovoljni, posebno jer nisu očekivali da će doći do takvog uspeha. Bilo im je zabavno dok su vežbali i putovali i raduju se svim novim izvođenjima ove predstave.