Sigurnosni znakovi kod „Drvenog mosta“ bačeni u kanal

151

Neodgovornost pojedinaca povlači za sobom makar isti broj apela da se sa istom tom neodgovornošću prestane. Lokacija dobro poznata Kuljanima, „Drveni most“ bila je predmet neodgovornosti, egzibicionizma ili, prosto, pukog bezobrazluka.

S obzirom da je u četvrtak, 18. maja, počela rekonstrukcija mosta, nadležne službe javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ iz Kule postavile su znakove kojima je most obezbeđen od eventualnog prolaženja vozila. Ipak, samo pet dana kasnije, znakovi kojima je mesto na putu završili su – u vodi. Most je tako, srećom, na kratko vreme bio neobezbeđen i potencijalno opasan za vozače i pešake. Zahvaljujući efikasnoj dvosmernoj komunikaciji organa lokalne samouprave i „Komunalca“, znakovi su postavljeni na svoje mesto, te je tako most ponovo adekvatno obeležen. A, kada je u pitanju društveni antiaktivizam onih koji su kolokvijalno obeleženi sa N.N. , ostaje nada da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer, u slučaju eventualne tragedije, javnost bi targetirala krivce i, vođena senzacijom, kritičko rasuđivanje bi pomerila u drugi plan. Krivci postoje i u nečijim su glavama. Budimo odgovorni i solidarni prema sredini u kojoj živimo, prema našim porodicama, komšijama, prijateljima. Ovo je opština svih nas koji u njoj živimo, svaka ulica, most, drvo, klupa… Sve je do svih nas, sve je u svima nama.
U subotu, 27. maja 2023. godine sa početkom od 18 časova u Domu kulture u Crvenki biće odigrana premijera predstave. Režiju i scenario komada potpisuje Marijana Tomišić, dok su saradnici u režiji Marko Bošnjak i Jovica Jovović.

Predstava je urađena sa ciljem promocije istoimene zbirke dečijih pesama, a glimci su deca. Neke od najvažnijih poruka koje komad šalje jesu upravo i namenjene deci- svaka ocena je đaka, da je majka najvažnija figura u životu deteta, da je mašta lekovita, znanje vrednost, a pre svega da je najvažnije negovati ljubav, prijateljstvo i planetu.