Mesno udruženje penzionera Kula proslavilo Spasovdan

646

Članovi Mesnog udruženja penzionera Kula upriličili su tradicionalnu proslavu svog udruženja, Spasovdan.

Nakon besede prezvitera Boška Marinkova, paroha kulskog i osvećenja slavskog kolača, prisutne je pozdravio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je penzionerima poželeo srećnu slavu, dobro zdravlje, sreću i još mnogo okupljanja. Predsednik Mesnog udruženja penzionera Kula, Miloš Rakočević, istakao je da je obeležavanje Spasovdana prilika da penzioneri provedu lepe momente zajedno, u slozi i veselju, kao što je i inače praksa kod njih. Takođe, izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi, koja pruža izdašnu podršku u organizaciji, te bez koje proslava Spasovdana ne bi bila moguća:

„Tradicionalno već sedam-osam godina Mesno udruženje penzionera Kula obeležava Spasovdan i svake godine imamo veliko okupljanje, a ovo je samo jedan broj članova koje smo mogli da primimo u ove prostorije. Obeležavanje slave omogućeno je najviše zahvaljujući podršci lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Kula. Neću se prevariti ako kažem da malo ko u opštini Kula ima ovakvo obeležavanje slave ili uopšte slavu. Slava ima veliki značaj za naše penzionere, jer i, pored svakodnevnih druženja u ovim prostorijama, obeležavanje slave je ipak poseban vid okupljanja koji im je pri srcu“.

 


Ovogodišnja kuma slave je Zora Ristić, koja je rekla da joj je ovo drugo kumstvo i da je neizmerno srećna kada vidi svoje penzionere kako se druže i kako ne daju niti jednom iskušenju da to druženje ugrozi:

 

„Ja sam drugi put kuma slave i mogu da kažem da sam najsrećnija kuma. Trideset godina sam u penziji, a samo godinu manje redovno dolazim na okupljanja našeg udruženja i naprosto nemam reči. Naprosto, ovi ljudi mi dođu kao druga porodica, a ovaj prostor kao druga kuća. Sve ih volim, poštujem i pozdravljam i svima im se puno zahvaljujem na prijateljstvu, razumevanju i međusobnom ogromnom poštovanju koje vlada među nama“.

Projekat sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Kula u cilju, ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

,