Predstava ,,Čežnja za super povrćem“, Kulturnog centra Kula, obezbedila plasman na Republički festival amaterskih pozorišta Srbije

226

Na 59. Festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koji je održan u Bačkoj Palanci od 16. do 24. maja 2023, učestvovalo je osam predstava, od kojih čak tri iz kulske opštine – predstava ,,Kralj umire“, Ežena Joneska, u režiji Radoja Čupića i u izvođenju pozorišta ,,Stevan Sremac“, Doma kulture Crvenka; predstava ,,Čežnja za super povrćem“, Mjureja Šizgala, u režiji Dragana Ostojića i u izvođenju Kulturnog centra Kula i predstava ,,Narodni poslanik“, Branislava Nušića, u režiji Dejana Cicmilovića i u izvođenju Dramske sekcije ,,Velimir Sandić Veljko“, Doma kulture Sivac.

Pohvale za glumačka ostvarenja dobile su Cvijeta Jovanović Mučalica, za ulogu Kraljice majke Margerite u predstavi ,,Kralj umire“, i Milica Bukvić, za ulogu Kraljice Marije, u istoj predstavi Pozorišta „Stevan Sremac“ Doma kulture Crvenka.

Priznanja za epizodne uloge dodeljene su Jovanu Paulu, za ulogu Srete u predstavi „Narodni poslanik“, Doma kulture Sivac, i Miloradu Bjelanu, za ulogu stražara u predstavi „Kralj umire“, Doma kulture Crvenka.

Priznanje za negovanje domaće kulturne baštine dodeljeno je Dramskoj sekciji „Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac.

Priznanje za scenski govor, kao i za najbolju kostimografiju dobila je predstava „Kralj umire“, Pozorišta „Stevan Sremac“, Doma kulture Crvenka.

Priznanja za najbolja glumačka ostvarenja dodeljena su Zoranu Raduloviću, za ulogu Kralja Beranžea I u predstavi „Kralj umire“, i Slobodanu Nogavici, za ulogu Liona u predstavi „Čežnja za super povrćem“, Kulturnog centra Kula.

Treće mesto na festivalu osvojila je predstava ,,Čežnja za super povrćem“, Kulturnog centra Kula, i tako se plasirala na Republički festival amaterskih pozorišta Srbije.