Rojević prisustvovao otvaranju druge faze „Vrbas ritejl parka“, u Vrbas stigli evropski brendovi

744

Predsednik opštine Vrbas prisustvovao je danas svečanom završetku druge faze radova izgradnje "Vrbas ritejl parka", koji će u potpunosti biti završen sledeće godine, i koji će zauzimati 10.000 kvadrata. Svoje radnje otvorili su JYSK, DM, Sinsey, Pepco.

Izvor: [email protected]

Rojević je istakao da je reč o vrlo značajnoj investiciji za opštinu Vrbas.

– Investitor „VS ritejl 2022“ do sada je investirao oko 3,5 miliona evra, i uložiće još toliko. Ukupno će biti uloženo sedam miliona evra. Koristi od realizacije ove investicije za opštinu Vrbas su velike. Obezbeđen je posao za 100 naših sugrađana. 100 porodica će značajno unaprediti svoju egzistenciju i podići kvalitet života. Izuzetno je važno i to što su na realizaciji projekta bile angažovane građevinske firme iz Vrbasa i okoline – rekao je Rojević.

On je istakao da će budžet opštine Vrbas direktno i indirektno prihodovati sredstva po više osnova, od poreza na imovinu do poreza na zarade novozaposlenih građana.

– Reč je o dodatnom novcu koji će biti uložen u razvoj vrtića, škola, bolnica, kulture, sporta.

Istovremeno će zbog velikog broja posetilaca „Vrbas ritejl parka“ i vrbaski preduzetnici ostvarivati veće promete i prihode. Prevashodno oni koji se bave ugostiteljskim poslom. To će omogućiti razvoj lokalnog preduzetništva i povećanje životnog standarda velikog broja porodica. Taj zamajac će se pozitvno odraziti na široku potrošnju, što će opet omogućiti stvaranje nove vrednosti i otvaranje novih radnih mesta – kazao je Rojević i naglasio da opština Vrbas predstavlja važan industrijski centar s dobrim ekonomskim perspektivama, čiji budžet iz godine u godinu dramatično raste.

– Vrbas je lokalna samouprava koja strateški ulaže u unapređenje infrastrukture, obrazovanja, kulture, sporta i razvoj ekonomije. Sve to doprinosi i doprineće privlačenju novih investitora, i na duži rok omogućiti stabilnu finansijsku i razvojnu poziciju grada, ali i stabilno poslovanje domaćih i stranih investitora koji investiraju svoj novac u našu opštinu – zaključio je Rojević.

 

Izvor: [email protected]

Izvor: [email protected]