Održan 12. vojvođanski omladinski pozorišni festival ,,Igor Stanić“

387

– U subotu, 27. maja, u sali Kulturnog centra u Kuli, održan je 12. vojvođanski omladinski pozorišni festival ,,Igor Stanić“.

Na festivalu su učestvovale četiri predstave: predstava ,,Idiot(i)“, Kulturnog centra Kula, po motivima jednočinki Muze Pavlove, a u režiji Slobodana Nogavice; predstava ,,Ukroćena goropad“, Viljema Šekspira, u izvođenju Kreativnog centra ,,Arteljee“ Inđija i u režiji Kristijana Markovića; predstava ,,Ljud-mila“, Edite Đurčove, u izvođenju Udruženja građana-kolektiv, Kreativnih amatera Kovačica i Amaterskog pozorišta ,,Janko Čeman“, po režiji Silvije Svakusove i predstava ,,Svi ti usamljeni ljudi“, u izvođenju Cekom Zrenjanin, a u režiji Predraga Karanjca.

Za najbolju omladinsku predstavu u Vojvodini izabrana je upravo kulska predstava ,,Idiot(i)“. Reditelj predstave, Slobodan Nogavica, istakao je da im ovo priznanje mnogo znači, posebno zbog naziva koji nosi od ove godine:

,,Prošlo je odlično, pobedili smo, osvojili smo nagradu za prvo mesto, nagradu za najbolju režiju, za najbolju kostimografiju, za dva glumačka ostvarenja i ovo nam stvarno mnogo znači, zbog toga što se ovaj festival prvi put zove po našom Igoru, a i generalno smo ovu predstavu posvetili njemu i sve što radimo posvećujemo njemu jer nam mnogo nedostaje i voleli bismo da je tu, ali on bi voleo da nastavimo dalje i tako smo i uradili. Očekuje se od nas da sada budemo još bolji, ali ja u ovu ekipu koja je tu, koja ovde radi i koja je stvarno posvećena, uopšte ne sumnjam, i jedva čekam da radimo nešto novo“.

On se nada da će organizacija i komunikacija sledeće godine biti bolja i da će na festivalu biti prikazano više predstava, raspoređenih u dva dana:

,,Trenutno Savez umetničkog stvaralaštva Vojvodine sa Zonskih smotri šalje omladinske predstave na ovaj festival ovde, ali ja stvarno mislim da u Vojvodini ima mnogo više omladinskih predstava, verovatno i kvalitetnih, samo što mislim da je problem malo u organizaciji i komunikaciju i nadam se da ćemo od naredne godine imati bolju komunikaciju, da imamo više predstava, da to bude raspoređeno u dva dana, što bi bilo bolje, i da ovaj festival nekako sve više raste, posebno od ovog sada. Na tome ćemo sigurno raditi“.