Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici

323

U nedelju, 28. Maja 2023. Kula je bila domaćin jednog od najvećih regionalnih takmičenja u Brazilskoj Džiu Džici u disciplini Kimono- Stronghold Jiu Jitsu Series.

Constrictor Fight team jetehnički organizator takmičenja, dok je pokrovitelj Srpski Rvački Grepling Savez.Učestvovalo je više od 250 takmičara iz celog regiona, te su se nadmetali takmičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Francuske, Japana i Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj fajting spektakl posetio je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da opština Kula postaje prepoznatljiva po ovakvim manifestacijama i da će one uvek imati adekvatnu podršku lokalne samouprave:

„Opština Kula postaje prepoznatljiva po organizaciji ovakvih manifestacija. Borilački klubovi na prostoru naše opštine rade odličan posao, a to svakako važi i za klub koji po treći put organizuje ovaj turnir. Opština je partner u posvećenom radu tima na čelu sa Dejanom Tešićem i doprinosi finansijskom podrškom. Opredeljenje naše politike jeste podrška lokalnim klubovima i da budu prepoznatljivi u čitavoj Srbiji, pa i u regionu“.