Bazen u Kuli uskoro spreman za kupališnu sezonu

3244

Na bazenu u okviru Sportskog centra u Kuli uveliko teku radovi na pripremi bazena za kupališnu sezonu. Ove radove obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je rekao da će bazen, po planovima, biti spreman za kupače već sredinom juna.

Takođe, izrazio je nadu da će se sledeće godine krenuti sa investicijom u vidu zatvorenog bazena:

„Pripreme su u toku nakon zimskog perioda, i ove godine kao i u prošlogodišnjem formatu, s tim što je nabavljen deo novog mobilijara. Plan je da negde posle 15. juna, praktično sa završetkom školske godine, bazen počne sa radom, a tačan datum će odrediti uprava bazena i Sportskog centra. Paralelno sa tim, realizuju se planovi za zatvoreni bazen i negde je naša želja da sledeće godine uđemo u tu investiciju. Dobro se promišlja oko samog koncepta i samog projekta zatvorenog bazena i ja se nadam da će sledeća godina biti godina kada ćemo ući i u tu značajnu investiciju. Ove godine nas očekuje još mnogo investicija u sportsku infrastrukturu, a ključna investicija svakako bi bila već napomenuti zatvoreni bazen“.

Za bazene, kako ovaj u Kuli, tako i za onaj u Crvenki, nadležan je Sportski centar opštine Kula, a direktor ove institucije, Vladan Račić, naglasio je da se bazen u Kuli prve sezone pokazao kao pun pogodak, te nema sumnje da će naredna sezona biti još bolja i raznovrsnija po svim aspektima:

„U Kuli je počelo sređivanje bazena, prazni se veliki bazen, kao i mali i srednji bazeni. To je jedna dobra stvar za Kulu kao naseljeno mesto i za, uopšte, opštinu Kula. Planiramo da bazen počne sa radom 15. juna, a takođe je i u Crvenki u toku sređivanje bazena koji će, takođe, biti u službi svih građana. Prošla sezona u Kuli je prošla fenomenalno, bez ijednog incidenta, nikakvih povreda nije bilo, deca su bila prezadovoljna, što je najvažnije. Organizovali smo školu plivanja, turnir u odbojci na pesku i nadam se da ćemo ove godine upotpuniti sadržaj i da će naši građani imati lep ugođaj kada dođu ovde“.