Štrudla sa vanilom i čokoladom – savršena poslastica koja se pravi brzo i lako

152

Sigurno ste više puta poželeli da napravite nešto slatko, ali da je jednostavno i da se brzo pravi, ali su vam svi recepti već dosadili. Zbog toga smo upravo za vas pripremili nešto što se sprema veoma lako i brzo, a toliko je ukusno da će se ubuduće vrlo često naći na vašoj trpezi!

Izvor: Milica Vukićević

Prvo, svratite do svog omiljenog šoping mesta – Plus Cash&Carry -ja u Kuli, gde možete pronaći sledeće sastojke po izuzetno povoljnim cenama:

Mara kore za pitu
Menaž čokolada za kuvanje
Vanilin puding
Šećer
Vanilin šećer
Prašak za pecivo
Mleko
Ulje
Jaja
Griz

Kore za pitu podelite na četiri dela, tako da imate barem po 4 kore. Ređajte ih jednu na drugu, prethodno premazujući svaku koru smesom koju ćete napraviti od sledećih sastojaka:

3 jajeta
3 kašike šećera
1 čaša ulja (2 dl)
1 čaša jogurta
1/2 čaše griza
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Skuvajte tri pudinga od vanile, a dok je još vruć, dodajte 100 grama izlomljene Menaž
čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi, ali nemojte je potpuno sjediniti, već ostavite da izgleda prošarano.

Nafilujte mešavinom pudinga i čokolade svaku grupu kora samo sa ivice, a zatim pažljivo
uvijte u rolnu. Ređajte ih u tepsiju, a preostalom smesom premažite svaku rolnu.
Pecite na 200 stepeni sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Nakon vađenja iz rerne, pospite štrudlu šećerom u prahu.