Regionalni put Sivac – Stapar, vredan 1.4 milijarde dinara, povezuje Zapadnu Bačku

587

KULA – Najveća investicija u opštini Kula, put Sivac – Stapar, čija ukupna dužina je 16 km, uskoro će biti gotova.

Izvor: vojvodinauzivo.rs
Ukupna vrednost radova na izgradnji puta dužine skoro 16 kilometara, od čega je 6,7 kilometara na teritoriji Sombora, a devet kilometara na teritoriji opštine Kule, je 1,4 milijarde dinara.

Ovaj saobraćajnica ima ogroman značaj i za Grad Sombor, kao i za sva mesta u okrugu, i bez sumnje se očekuje bolja povezanost ovog dela Vojvodine novim saobraćajnicama i predstavlja korist za sve vlasnike poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama kroz koje prolazi trasa.

Radovi se izvode prema planiranoj dinamici, a cilj je da se do kraja jeseni završi ova saobraćajnica koja je započeta 2019. godine i planski se gradi po fazama.

– Ovo je veoma bitna saobraćajnica koja će povezati Stapar i Sivac, povezaće grad Sombor i opštinu Kula, biće značajna i za pojedina sela i opštine Odžaci, ali i opštinu Apatin. Pružiće bolju povezanost, brži transport ljudi, usluga i robe i pre svega bezbednost svih učesnika u saobraćaju, rekao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Izvor: vojvodinauzivo.rs

– Ne samo što je najznačajnija po iznosu sredstava i kilometara koji su urađeni, nego i po činjenici da će poljoprivrednici koji obrađuju negde oko 4.000 hektara koji gravitiraju ka ovom putu dobiti mnogo bolju komunikaciju. S druge strane, naseljena mesta smanjiće svoje putovanje, pre svega Stapar, Prigrevica, Apatin i ceo jedan pojas koji tu gravitira za 10 i više kilometara. Sivac i Stapar drastično će smanjiti putovanje, ali i sva okolna mesta, što će biti značajno ne samo za opštinu Kula, nego i grad Sombor, ali i opštinu Apatin. Kapitalni objekat je na teritoriji opštine Kula, ali mogu reći i kapitalni objekat praktično u Bačkoj. Sa izgradnjom obilaznice, Sivac, jedno bitno naseljeno mesto u našoj opštini, postaje raskrsnica puteva izjavio je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Regionalni put Sivac – Stapar povezaće i žitelje apatinske opštine sa budućom brzom saobraćajnicom „Osmeh Vojvodine” i sa postojećim auto-putem na Koridoru 10.

Izvor: vojvodinauzivo.rs