Ministar Bratislav Gašić posetio novu zgradu Policijske stanice u Kuli

591

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Bratislav Gašić, posetio je novu zgradu Policijske stanice u Kuli.

Ministar Gašić imao je priliku da se uveri u tok radova, koji su ušli u sam finiš, te je sama zgrada faktički spremna za useljenje. Na samoj lokaciji ministra su dočekali načelnik Policijske uprave Sombor, Jovan Reljić, načelnik Policijske stanice u Kuli, Željko Vojinović, komandir Policijske stanice u Kuli, Zoran Pančić, kao i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i pomoćnica predsednika opštine Kula, Jelena Pavkov. Ministar Gašić je istakao da je, od danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova bogatije za još jednu novu i moderno uređenu zgradu. Takođe, istakao je da će do 16. septembra još dve ispostave policije na teritoriji opštine Kula biti sređene, a to su ispostave u Crvenki i Sivcu:

„Kada su građane Kule pitali šta je to što treba u Kuli da se uradi hitno, rekli su da je neophodna nova zgrada policijske stanice, kako bi oni mogli svoja prava da ostvaruju na daleko dostojanstveniji i lepši način. Zahvaljujući, naravno, opštini Kula, predsedniku opštine i svima ostalima u lokalnoj samoupravi, MUP Republike Srbije je, od danas, bogatiji za još jednu novu i moderno uređenu policijsku stanicu.Do 16. septembra mi ćemo srediti još dve naše ispostave na teritoriji opštine Kula, u Sivcu i Crvenki. Do kraja septembra završićemo i vatrogasnu stanicu ovde u Kuli, tako da se, uz božiju pomoć, vidimo i krajem septembra ovde kod vas. „

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, poželeo je dobrodošlicu ministru i rekao je da je saradnja lokalne samouprave i policije primer dobre prakse, a nova zgrada stanice je svojevrsna kruna te dobre prakse i obostrano srdačne saradnje. Miljanić je rekao i to da se u septembru očekuje realizacija još jedne bitne investicije, a to je nova zgrada za vatrogasce:

„Gospodine ministre, drago mi je što mogu da vas pozdravim i da budem domaćin vama i vašim saradnicima danas ovde u Kuli. Saradnja koju imamo sa policijom krunisana je u jednoj fazi ovim objektom, a, kao što ste rekli, nova zgrada za vatrogasce se očekuje u septembru mesecu. Kada je ova zgrada u pitanju, ona će stvoriti nove i bolje uslove za građane, ali i za zaposlene u policiji. Zaista, ovo je veliki događaj za Kulu, a još je značajnija ta saradnja koja je iskazana, na kraju krajeva, i vašim prisustvom. Stara zgrada, koja je bila jedna od najzapuštenijih, dobiće novu funkciju a biće mi zadovoljstvo, kako meni tako i svima iz opštine Kula, da se 16. septembra vidimo u novim prostorijama. Dogovarali smo i korake koje treba da preduzmemo na polju povećanja bezbednosti u školama i vrtićima, povećanja bezbednosti u saobraćaju i, generalno, povećanja bezbednosti u globalu. Hvala vam još jednom na poseti i na velikoj saradnji. Znatna sredstva je ministarstvo izdvojilo da ovaj objekat veoma brzo dobije ovakav izgled i ovakvu funkcionalnost“.