Bazen u Kuli primio prve kupače, crvenački bazen spreman za desetak dana

1667

Bazen u Kuli juče je primio svoje prve kupače za ovu kupališnu sezonu.

Kako je u pitanju probni rad, ulaz će do 1. jula biti besplatan, nakon čega će početi naplata karata koje će za odrasle biti 200 dinara, a za decu do 14 godina 100 dinara. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je će bazen uskoro početi da radi u svom punom kapacitetu, sa svim sadržajima koji su uvedeni prošle godine, kao i da će nastojati da ono po čemu je bio prepoznatljiv, a to su dobri uslovi, dobra higijena i praktično celodnevno radno vreme, bude standard i ove godine:

,,Bazen je u punoj funkciji, ali je ulaz besplatan i odlučili smo se da tako bude do 1. jula. Uređuju se neke sitne stvari, treba da stigne još neka dodatna oprema koja je nabavljena za ovu godinu, tako da će bazen uskoro početi da radi u svom punom kapacitetu, sa svim onim sadržajima koje smo uveli prošle godine – sa noćnim kupanjem, školom plivanja i još nekim sadržajima koji će biti organizovani. Angažovana je otprilike ista ekipa kao i prošle godine, proširena je nekim novim ljudima, tako da se trudimo da ono što je bio kvalitet prošlogodišnjeg rada i ove godine bude standard i nešto po čemu je kulski bazen prepoznatljiv, a to su jako dobri uslovi, dobra higijena, radno vreme koje će biti praktično celog dana i do kasno uveče, tako da će veliki broj naših građana i građana iz susednih opština moći da uživaju ovde na bazenima. Za ovu godinu nisu bili predviđeni nikakvi dodatni građevinski radovi. Prošle godine je bazen otvoren, ove godine smo pripremali dokumentaciju i nadamo se da ćemo u sledećoj godini, ako sve bude išlo po planovima, krenuti i u priču zatvorenog bazena. Do tada, u ovoj formi, mislim da je ovaj Sportski centar opravdao sva očekivanja“.

Kada je reč o bazenu u Crvenki, očekuje se da on svoje prve kupače primi u narednih desetak dana:

,,Opština Kula je jedna od retkih opština koja može da se pohvali da pored Sportskog centra i bazena u Kuli, ima bazen i u Crvenki. On nije u opštinskom vlasništvu, ali mi ga svake godine dobijamo bez zakupa, ulažemo sredstva da se on renovira i pripremi za kupališnu sezonu. I ove godine su urađeni značajni radovi, jer se ipak radi o objektu koji ima dosta godina i koji zahteva bitno održavanje na celom sistemu i on će biti potpuno u funkciji za desetak dana i radiće u sličnom režimu kao i prošle godine“.

Naglasio je da su, osim otvorenih bazena u Kuli u Crvenki, u pripremi kupališta u Ruskom Krsturu i na Malom Staparu:

,,Ono što je kvalitet opštine Kula, kada su u pitanju sportski objekti, je da i pored dva otvorena bazena – u Kuli i Crvenki, imamo i kupalište u Ruskom Krsturu, koje se takođe priprema za kupališnu sezonu i ono će, u narednih desetak dana, biti potpuno pripremljeno za kupače. Od ove godine imaćemo kupalište i na Malom Staparu, gde bi trebalo da za 10 – 15 dana budu završeni svi potrebni radovi. Praktično sa 4 kupališta, koja su potpuno uređena, ulazimo u ovu godinu. To je poseban kvalitet koji ni mnogo veće opštine i gradovi nemaju, da imaju toliki broj kupališta u praktično svakom naseljenom mestu po jedno. I generalno, kada je reč o sportskoj infrastrukturi, opština Kula ima 4 sportske sale u kojima mogu da se igraju prvoligaške utakmice u rukometu – potpuno nova sportska hala u Sivcu, Petefi hala u Kuli, crvenačka i hala u Ruskom Krsturu. Da spojite nekoliko opština u našem okruženju, one zajedno nemaju 4 sportske hale. Potrudićemo se da tako bude i kada su u pitanju stadioni, bazeni i kupališta. Ne može biti u svakom, ali može biti u nekoliko naseljenih mesta i dostupno velikom broju građana“.