Rekordan broj kupača na bazenu u Kuli

1816

Prošlogodišnja, debitantska sezona bazena u okviru Sportskog centra u Kuli bila je uspešna kada su mnogi parametri u pitanju.

Kada je reč o ovoj sezoni, već prvi dani rada bazena nagoveštavaju veći broj sadržaja, ali i mnogo veći broj kupača. Vladan Račić, direktor Sportskog centra opštine Kula, rekao je da su bezbednost i komfor posetilaca na prvom mestu i da svi zaposleni daju maksimum kako bi bazen od sada pa nadalje ostao omiljena lokacija za beg od letnjih vrućina:

„Hteo bih da napomenem, pre svega, da je velika poseta na kulskom bazenu i ove godine smo potukli sve prošlogodišnje rekorde. To je već urađeno u prvim danima rada bazena, a nama je najvažnija stvar ovde sigurnost kupača. Imamo šest obučenih spasilaca koji imaju licence, a takođe je bitno napomenuti i kvalitet vode. Analize kvaliteta vode radi Zavod za javno zdravlje. Oni dva puta nedeljno uzimaju uzorke i svi rezultati su odlični, te voda ispunjava sve kriterijume za kupanje. Mi, takođe, radimo analize na dnevnom nivou, dakle minimum dve, tri analize radimo za jačinu hlora i ph vrednost i uvek držimo vodu u parametrima koji su u granicama bezbednog kupanja“.

Jedan od onih koji je radno angažovan na bazenu i koji se stara da sve bude, narodski rečeno, pod konac, jeste Zdravko Mišović. Kada je o sadržajima na bazenu reč, Mišović je istakao da je jedna od ovogodišnjih karakteristika bazena, osim masovnosti i sigurnosti vode na najvišem nivou, i raznovrsna paleta sportskih sadržaja:

„Već od prvog jula smo počeli zvaničan rad, a sama cifra od 1500 kupača govori dovoljno. Od ponedeljka, 10. jula, kreće i obuka neplivača, gde imamo, za sada, prijavljeno oko četrdesetak dece. Očekujem da u naredne dve nedelje, kada je obuka neplivača u pitanju, dobijemo još dve ili tri grupe. Većina ljudi verovatno zna da je bio i odbojkaški turnir, počeli smo i sa akva aerobikom, tako da sam uveren da ćemo, u odnosu na prošlu godinu, realizovati mnogo veći broj naših ideja“.