U Kucuri završena manifestacija „Kucurska žetva 2023“

82

Svečanom akademijom održanom u centru Kucure, završena je manifestacija "Kucurska žetva 2023". Zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić istakla je da "Kucurska žetva 2023" ne slavi samo uspešno okončanje ovogodišnje žetve, već slavi rađanje novog roda žita i novog hleba.

Izvor: [email protected] 

– „Kucurska žetva“ nije samo lokalni praznik. Ona je biser u besprekornom snopu klasja raznolikosti naše opštine i naše Srbije. Slaveći budućnost mi odajemo počast generacijama predaka, koje su proslavljale hleb kao najlepši dar plodne vojvođanske zemlje. Kao najveću radost i najvrednije bogatstvo. Slavljenjem nasleđa prošlih generacija koje su u srž svog i našeg bića utkale univerzalne vrednosti – predanost, marljivost, slobodu, požrtvovanje – naša opština je uspela da se razvije, održi, ojača i izraste u zajednički dom mnogih nacija, koje složno žive, u komšijskoj i bratskoj ljubavi i skladu – rekla je Tijana Aleksić.

Ona je naglasila da je Vrbas ponovo počeo ubrzano da se razvija u nastojanju da povrati epitet Olimpa u ravnici.

– Naš budžet je iz godine u godinu sve veći. Rekonstruišemo škole, vrtiće, domove zdravlja, domove kulture, sportske terene, igrališta, atarske puteve, gradimo infrastrukturu, unapređujemo podršku porodici i deci – rekla je Alesićeva.

Manifestacija „Kucurska žetva 2023“ održana je 14. i 15. jula, uz podršku opštine Vrbas, na više lokacija u Kucuri. Tokom dva dana priređen je raznovrstan program, od koncerata, multimedijalnih programa do pozorišnih predstava, radionica za decu i etno izložbi.

Izvor: [email protected] 

Izvor: [email protected]