Rojević: Moto skup manifestacija koja promoviše opštinu Vrbas

420

Na terenima Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" održano je centralno veče manifestacije Moto skup "Vrbas", koja se održava po peti put. I ove godine učestvuju motociklisti iz celog regiona, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Austrije i drugih zemalja. Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, rekao je da Moto skup "Vrbas" turistički, privredni i kulturni događaj.

Izvor: [email protected]

– To je manifestacija koja olakšava predstavljanje turističkih potencijala naše opštine. To je manifestacija koja Vrbas promoviše kao uspešnu lokalnu samoupravu i privlačnu turističku destinaciju, i ujedno pomaže razvoj lokalnog ugostiteljskog sektora. Radeći zajedno sa Pokrajinskom vladom i Vladom Republike Srbije, učinili smo velike pomake u pogledu razvoja turističkih potencijala i razvoju naše opštine. Kako kroz unapređenje tradicionalnih, vrlo respektabilnih manifestacija, tako i kroz podršku novim smotrama u oblasti promocije narodne tradicije, obrazovanja, kulture, sporta i turizma – rekao je Rojević.

Moto skup organizuje moto-klub „Paradizo“ iz Vrbasa uz podršku Turističke organizacije Vrbas. Na terenima CFK „Drago Jovović“ od 27. do 30. jula organizovan je moto kamp. Danas će motociklisti prodefilovati kroz glavne gradske ulice, a održaže se i nadmetanje u motociklističkim veštinama.

U okviru kulturno-zabavnog programa nastupiće lokalni rok sastav „Rok apoteka“ i „Van Gog“. U petak su nastupili „Trilogi“ i „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“, a u četvrtak, na otvaranju manifestacije nastupio je lokalni bend „Rok trajanja“.

Moto skup „Vrbas“ je prema procenama nadležnih institucija, prošle godine okupio 150 moto klubova iz regiona i imao 10.000 posetilaca.

Izvor: [email protected]