Raspisan konkurs za 37 polaznika COPO na području PU u Somboru

301

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

U cilju informisanja građana za upis polaznika, u Lenjinovoj ulici u Kuli, preko puta stare zgrade Policije, danas je bio postavljen štand, na kome su svi zainteresovani mogli da komuniciraju sa policijskim službenicima, ali i da dobiju letke na kojima je navedeno više informacija o samom konkursu.

Portparol Policijske uprave u Somboru, Nataša Mugoša, istakla je da je konkurs otvoren do 11. avgusta, kao i da zainteresovani kandidati mogu da se prijave u policijskim stanicama prema mestu prebivališta:

,,Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je konkurs za upis 1100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku. Za područje Policijske uprave u Somboru raspisan je konkurs za 37 polaznika – 10 za radno mesto policajca, 20 za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda i 7 polaznika za radno mesto graničnog policajca“.

Dodala je i da kandidati koji žele da se prijave treba da imaju između 18 i 24 godine, sa izuzetkom svršenih studenata Kriminalističko – policijskog univerziteta:

Kandidat ne sme da ima manje od 18 godina, a više od 24 godine, do dana zaključenja konkursa. Kandidati koji su svršeni studenti Kriminalističko – policijskog univerziteta ne smeju da imaju više od 27 godina do dana zaključenja konkursa“.

Svi uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.