MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Konkurs za investicije u nove mašine i opremu za biljne kulture do 7. septembra

93

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva. Poljoprivrednici mogu da se prijave za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura. Konkurs traje do 7. septembra 2023. godine.

Izvor: agrofin.rs

Podsticaji obuhvataju investicije i nabavku novih mašina i opreme za: primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, primarnu proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja.

Podsticaji se odnose i na primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik po ovom konkursu može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini 800.000 dinara.

B. K.

Izvor: agrofin.rs