Udruženje „1000za1000“ organizovalo humanitarno veče na bazenu u Kuli

1998

Humanitarno udruženje „1000za1000“ organizovalo je humanitarno veče na bazenu Sportskog centra u Kuli. Nakon pozdravnih reči predsednice udruženja, Mirjane Tomišić i predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića, usledila je ceremonija dodele zahvalnica pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos radu udruženja.

Izvor: q-media.rs

Potom, kao finalni deo večeri, usledio je muzički deo programa u okviru kog su nastupili lokalni bendovi. Na nekoliko mesta bile su postavljene i kutije za humanitarne priloge. Mirjana Tomišić, predsednica Udruženja „1000za1000“ rekla je da je za dve i po godine rada Udruženja prikupljeno oko 15 miliona dinara i taj iznos je plasiran za troškove lečenja više od desetoro dece i odraslih lica:

„Večerašnji program je namenjen prikupljanju novca za rad Udruženja. Dakle, suština je promocija Udruženja i pokrivanje naših troškova. Kada je u pitanju period pred nama, u pitanju su dva humanitarna lajva mesečno, koji idu preko fejsbuk grupa „Tim tetke“ i „Budi human-humanitarne licitacije“. Trenutno prikupljamo sredstva za petoro dece iz opštine Kula kojima je sada pomoć najpotrebnija. Takođe, imamo u planu i jedan veliki humanitarni bazar u Kuli da se organizuje i još poneka humanitarna žurka, ali će sav prihod ići za bolesnu decu. Do sada smo pomogli više od deset lica, što dece što odraslih, a za ove dve i po godine prikupili smo oko 15 miliona dinara. Mi smo prezadovoljni kako naše udruženje funkcioniše, imamo korektnu saradnju sa donatorima, kao i sa opštinom Kula, te ćemo i dalje nastaviti da se borimo za zdravlje i bolje sutra svakog sugrađanina i sugrađanke kojima je pomoć potrebna“.

Izvor: q-media.rs (Delibašić)