„Sportske igre mladih“ i ove godine na najvišem nivou, zapaženi takmičari iz Kule i Apatina

204

„Dunav osiguranje Sportske igre mladih“ su takmičenje regionalnog karaktera i osnovni cilj nije samo razvijanje takmičarskog duha, već i duha tolerancije i fer pleja među decom.

Izvor: q-media.rs

Ideja igara rasla je iz godine u godinu i one su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona. Deca iz kulske opštine imala su priliku da pokažu svoje sposobnosti i afinitete kada je sport u pitanju i da budu deo najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi. Drugu godinu Kula je bila jedan od domaćina igara, a najveće zasluge za ovo domaćinstvo idu Miodragu Gogiću, istaknutom sportskom radniku i fudbalskom sudiji sa internacionalnim iskustvom. Gogić je sumirao utiske sa završnog međunarodnog takmičenja u Splitu, a, kada je reč o predstavnicima Zapadnobačkog okruga, izdvojio je Luku Žugića iz Kule koji je zauzeo treće mesto u trčanju na 60 metara na republičkom takmičenju i ekipu „Mandarine“ iz Apatina, koja je u fudbalu zauzela treće mesto na „Koka kola kupu“ u Splitu:

„Upravo sam, pre nekoliko dana, došao iz Splita, koji je bio domaćin međunarodnog takmičenja „Sportskih igara mladih“. Uslovi su bili fenomenalni, dobar smeštaj i ishrana i organizatori su se potrudili da to bude na zavidnom nivou. Što se tiče uspeha naših predstavnika, istakao bih svakako Luku Žugića, našeg mladog atletičara koji je na državnom prvenstvu u Petrovcu na Mlavi izborio učešće na međunarodnoj završnici u Splitu. Iz privatnih razloga, nažalost, nije mogao da prisustvuje ali se iskreno nadam da će narednih godina Luka, koji je i prošle godine ostvario odličan uspeh, ostvariti još bolje rezultate. Predstavnici okruga bili su i fudbaleri iz Apatina koji su, kao pobednici takmičenja „Koka kola kup“, izborili plasman na završnicu u Splitu i tamo su bili treći. Mi iz Srbije smo svakako imali razloga da budemo ponosni i na ponašanje i na rezultate i na sveukupan ambijent. Gledajući sveukupno, sve je bilo u najboljem redu i na zavidnom nivou. Saradnja sa lokalnom samoupravom je sve bolja i veća i nadam se širenju te saradnje u godinama koje dolaze. Ove godine je, zahvaljujući upravo angažmanu lokalne samouprave, turnir organizovan na stadionu „Hajduka“ i sve je prošlo u najboljem redu, kako na radost i zadovoljstvo nas kao organizatora, tako i, što je najbitnije, na radost dece“.

Izvor: q-media.rs (Delibašić)


Izvor: q-media.rs