Počinju ,,Slatki dani“: Program za sve uzraste uz veliki broj posetilaca

2351

,,Slatki dani'' i prva ,,Kulska kanu regata'' održaće se ovog vikenda u opštini Kula.

Program je spreman i namenjen je i deci i starijima, pa nema sumnje da će sve generacije pronaći ono u čemu će uživati.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da su pripreme u toku, da je pripremljen zanimljiv sadržaj i da nas očekuje izuzetno lep vikend:


,,Vikend će obeležiti Regata od Malog Stapara, preko Crvenke do Kule. Ovo je prva Regata kanua, imaće veliki broj učesnika i zaista je jedan poseban događaj, posebno jer se poklapa sa ,,Slatkim danima“ koji su pomereni zbog nemilih događaja koji su iza nas, ne samo u vremenskom, nego i u svakom drugom smislu. Ostaće upamćeni kao opomena, ali sada nastavljamo sa dešavanjima. Pomerili smo ih na početak septembra, vreme je lepo, pripreme su u toku jer program počinje sutra, a kao i svake godine on će biti zanimljiv, celodnevni, sa raznim sadržajima i sa Regatom koja će u jednom momentu proći ovuda i biti deo programa“.

On je istakao je da će obe manifestacije biti brojne, da su smeštajni kapaciteti popunjeni, a preduzetnici i male firme spremne da iskoriste potencijal ovog događaja:

,,Uveren sam da će vikend pred nama biti veoma lep i da će biti puno posetilaca iz drugih opština. Tezge koje se postavljaju govore da će veliki broj preduzetnika i malih firmi te dane iskoristiti za svoj posao i svoje promete, što je normalno i potrebno. Kao i svake godine, svi kafići biće puni, svi smeštaji su zauzeti tokom vikenda, tako da neće izostati i ekonomski efekti samog događaja, ali bazično je da se napravi jedan lep vikend. Sponzori ove manifestacija su, kao i do sada, ,,Jafa“ i ,,Šećerana“.

Direktor Turističke organizacije Opštine Kula, Vlada Stanković, najavio je bogat sadržaj, namenjen i deci i odraslima, edukativan i zabavan, i uputio je molbu Crvenčanima da dođu peške i da gostima ostave dovoljno mesta za parkiranje:

,,Dočekali smo ,,Slatke dane“ i ove godine. Trajaće tri dana. Program počinje u petak od 20 časova koncertom Nikole Džonija Nikolića, a zatim nas očekuje spektakulatan nastup Jovana Perišića koji je izuzetno popularan u našoj sredini. U subotu program počinje u 11 časova, defileom mažoretkinja, štulaša, žonglera, Patrolnih šapa, žonglera i naših najmlađih Crvenčana koji takođe učestvuju u defileu. Oko 12 časova uslediće program koji su spremili đaci Osnovne škole, zatim kulturni program koji je spremilo kulturno – umetničko društvo iz Crvenke i u 13 časova svi zajedno dočekujemo Regatu koja će svratiti i napraviti pauzu u Crvenki. Ove godine je specifično što zajedno sa Agencijom za bezbednost i Ministarstvom unutrašnjih poslova pravimo jednu veliku promociju i prezentaciju njihove najnovije opreme i najnovijih načina rada koji se tiču bezbednosti i zaštite vozača i učesnika u saobraćaju. Radimo deo edukacije koji će biti na centru. Pripremili smo puno sadržaja koji će edukativno uticati na naše najmlađe. S druge strane, u subotu u 20 časova pripremili smo veliki koncert Simfonijskog orkestra MUP, u okviru koga će nastupiti operska prvakinja, Ljubica Vranješ, a posle nje ide Peđa Jovanović. Za nedelju smo pripremili koncert Milice Pavlović, tako da će ove godine tri dana biti zabave u Crvenki i pozvao bih sve sugrađane i goste da dođu. Zamolio bih Crvenčane da ne dolaze kolima, da ostave mesto za parkiranje za goste. Verujemo da će nas i vreme poslužiti i da će biti i bolje nego prethodnih godina“.

Izvor: q-media.rs (Minić)