„Hajduk“ uzeo sva tri boda u Belegišu, Kula jedan od domaćina međunarodnog turnira „Stevan Vilotić Ćele“

70

U 5. kolu Srpske lige Vojvodina fudbaleri „Hajduka 1912“ pobedili su u Belegišu ekipu „Podunavca“ sa 4:2. Dvostruki strelac bio je Vlaisavljević, dok su po jedan gol postigli Ljumović i Jovanović.

Izvor: q-media.rs

Nakon pet kola „Hajduk“ je drugi na tabeli sa deset bodova, a u narednom kolu dočekuju „Dinamo 1945“ iz Pančeva.

Sa druge strane, nijedna ekipa iz naše opštine nije ostvarila pobedu u 5. kolu Područne lige Sombor. Fudbaleri „Kule“ poraženi su na svom terenu od „Budućnosti“ iz Paraga sa 4:1, a jedini gol postigao je Marković. Ekipa „Crvenke“ poražena je na svom terenu od „Radničkog 1918“ iz Ratkova sa 0:2. Na domaćem terenu „Rusin“ je igrao nerešeno protiv „Kulpina“, a krajnji rezultat glasi 3:3. Trostruki strelac za Krsturčane bio je Filip Vujović. Četvrti predstavnik naše opštine, „Lipar“ je remizirao protiv „Budućnosti“ u Mladenovu. Strelci za Liparčane bili su Šegan, Latinkin i Đorović. Na tabeli „Crvenka“ je treća sa deset bodova, „Lipar“ jedanaesti sa pet bodova koliko ima i „Rusin“ koji je na dvanaestoj poziciji, dok je „Kula“ trinaesta sa četiri boda. U narednom kolu „Kula“ gostuje u Karavukovu ekipi „Poleta“, „Crvenka“ igra u Bačkom Brestovcu protiv ekipe „BSK“ , dok se u opštinskom derbiju sastaju „Lipar“ i „Rusin“.

U rangu niže, u Međuopštinskoj ligi Sombor -1.razred, sivački „Polet“ slavio je protiv „Terekveša“ iz Svilojeva sa 5:0, a strelci su bili Bosnić koji je postigao tri gola i Ilić, koji je postigao dva gola. Ekipa „Mladosti“ iz Kruščića poražena je u Somboru od „Radničkog“ sa 5:0. Na tabeli „Polet“ je treći sa devet bodova, dok je „Mladost“ četvrta sa istim brojem bodova.

Kula je jedan od domaćina 29. po redu memorijalnog međunarodnog turnira u fudbalu „Stevan Vilotić Ćele“, te je tako u subotu odigrana utakmica između Srbije i Crne Gore. Krajnji rezultat glasi 3:0 za Srbiju, a strelci su bili Stanković, Mijatović i Milošević.
Počeli su i kuglaški ligaški izazovi, te su tako kuglaši „Hajduka“ u prvom kolu Prve lige Srbije grupa Vojvodina poraženi na gostovanju u Sremskoj Mitrovici od ekipe „Srema“. Krajnji rezultat glasi 8:0, u oborenim čunjevima 3440:3236. Najefikasniji u redovima „Hajduka“ bio je Vladimir Trišić koji je oborio 570 čunjeva. Trišić je ujedno i u najboljem gostujućem timu kola. U narednom kolu 17. septembra „Hajduk“ u Vrbasu dočekuje ekipu „13.maj“ iz Novog Sada.

Izvor: q-media.rs (Delibašić)