Održana Prva kanu regata od Malog Stapara do Kule

1625

Protekli vikend obeležila je i Prva kanu regata koja se održala na Velikom bačkom kanalu, na relaciji od Malog Stapara do Kule, u potezu od 20 kilometara. Ne Regati je ove godine učestvovalo preko 60 veslača, što je, kako ističu organizatori, Omladinsko udruženje ,,Vidre'', i više nego sjajno za prvu godinu.

Izvor: q-media.rs

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, pozdravio je okupljene kajakaše i zahvalio se svim udruženjima koja rade na afirmaciji Malog Stapara i Velikog bačkog kanala, na čelu sa ,,Vodama Vojvodine“:

,,Ovo je prva Kanu regata, mislim da je i prva regata uopšte na ovom potezu od Malog Stapara do Kule. Veliki broj učesnika, vreme je sjajno, organizatori, ljudi koji vode Omladinsko udruženje ,,Vidre“ i Kamp ,,Vidre“ imaju iskustva i stručni su u organizaciji. Već na ovoj prvoj Regati, prvom događaju, pokazali su super organizaciju i već smo napravili planove za sledeću godinu, a zapravo je sve usmereno na afirmaciju Malog Stapara i Velikog bačkog kanala. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Kampu ,,Vidre“, Udruženju ,,Štrand“, koji takođe rade projekte sa Opštinom, a naravno i ,,Vodama Vojvodine“ koje su, zajedno sa Opštinom, izdvojile ogromna sredstva na projektima vezanim za vodu tog kanala kroz našu opštinu“.

Mladen Šarac, jedan od organizatora Regate i jedan od osnivača Omladinskog udruženja ,,Vidre“, Mladen Šarac, naglasio je da su na Regati prisutni kajakaši iz 13 gradova, siguran da će manifestacija zaživeti i u narednim godinama okupljati sve više ljudi:

,,Mi godinama veslamo i hteli smo da našim sugrađanima iz opštine Kula priredimo i organizujemo jednu ovakvu manifestaciju koja će zasigurno zaživeti i iz godine u godinu okupljati sve više ljudi. Za prvu godinu smo izuzetno zadovoljni, imamo preko 60 učesnika iz 13 gradova i mislim da je Regata uspešna“.

On se zahvalio Opštini Kula, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, ekipi ,,Izazovi avanturu“ i TS ,,Storku“ na podršci:

,,Organizator je Omladinsko udruženje ,,Vidre“, uz podršku Opštine Kula, Turističke organizacije Opštine Kula, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, a imali smo podršku i od Radovana Kovača i ekipe ,,Izazovi avanturu“ i TS ,,Storka“.

Regata je svoju prvu pauzu napravila na mostu u Crvenki, gde je u toku bilo otvaranje manifestacije ,,Slatki dani“, a gde su kajakaši dočekani sa bubnjevima, uz ovacije velikog broja ljudi. U popodnevnim časovima oni su stigli u Kulu, a u večernjim časovima uživali su uz muziku i ketering i tako proslavili uspeh prve i vrlo uspešne Kanu regate.

 

Izvor: q-media.rs (Minić)