Završena manifestacija ,,Slatki dani“: Oboreni svi rekordi

3352

U danima iza nas sve oči bile su uprte ka događajima u okviru manifestacije ,,Slatki dani'' koja je u proteklim godinama postala jedno od glavnih obeležja Crvenke i opštine Kula u globalu.

Topao i sunčan septembarski vikend obeležio je raznovrstan program, prilagođen i deci i odraslima, a nema sumnje da je, sudeći po broju posetilaca, večernji program oborio sve rekorde.

Program je počeo u petak, spektakularnim koncertom Jovana Perišića koji je otpevao neke od svojih najvećih hitova, a publiku oduševio svojom energijom i harizmom.

Subotu ujutru plato ispred bine ispunila je dečija graja. Posetioci su uživali u svečanom otvaranju manifestacije, defileu mažoretkinja, štulaša, žonglera i Patrolnih šapa i programu folkloraša, mađioničara i najmlađih Crvenčana iz Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“. Na samom kraju dnevnog programa dočekani su i pozdravljeni učesnici Prve kanu regate koja je prošla kroz Crvenku i potom nastavila put Kule.

Osim muzičkog i zabavnog programa, u subotu je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost i Ministarstvom unutrašnjih poslova, napravljena promocija i prezentacija njihove najnovije opreme i najnovijih načina rada koji se tiču bezbednosti i zaštite vozača i učesnika u saobraćaja, pa su posetioci, mnogobrojna deca, isprobali mnoštvo rekvizita i ludo se zabavili.

Večernji program obeležio je spektakularni koncert Reprezentativnog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a na kome su, uz pratnju orkestara policije, nastupili prvaci operskog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, Ljubica Vraneš i Dragoljub Bajić. Nakon njih, mnogobrojna publika uživala je u dvosatnom nastupu i nekim od najlepših pesama u izvođenju Peđe Jovanovića.

Ljubitelji nešto drugačijeg zvuka mogli su da posete Sweet stage na kome su nastupili poznati bendovi: The Goodfathers, Amajalija, Jambalaya i Kraljevski apartman.
Nedelju, poslednji festivalski dan, obeležio je koncert Milice Pavlović koja je, svojim najvećim hitovima, napravila sjajnu atmosferu, a koja je ispraćena vatrometom koji je obeležio kraj najslađe manifestacije u srcu Bačke.

Nema sumnje da će se o ,,Slatkim danima“ 2023. još dugo pričati i da je pred organizatorima opet težak zadatak, ali ne sumnjamo da će manifestacija iz godine u godinu obarati rekorde i postavljati nove standarde.

Izvor: q-media.rs (Minić)