„Hajduk“ kiksnuo na domaćem terenu, „Lipar“ uspešniji u opštinskom derbiju

157

U 6. kolu Srpske lige Vojvodina fudbaleri „Hajduka 1912“ izgubili su na domaćem terenu od ekipe „Dinamo 1945“ iz Pančeva sa 0:1. Fudbaleri „Hajduka“ imaju za čim da žale, posebno ako se ima u vidu činjenica da u finišu utakmice nije iskorišćena stopostotna prilika.

Izvor: q-media.rs

U narednom kolu „Hajduk“ igra u Novom Sadu protiv „Kabela“, a na tabeli su trenutno šesti sa deset bodova. Trener „Hajduka“, Željko Račić, istakao je da su njegovi puleni imali i želje i htenja da ostvare dobar rezultat, ali da je protivnik znao da iskoristi svoju šansu i, na kraju, zasluženo slavi:

„Ovo je jedna u nizu utakmica koja je bila zanimljiva za publiku i puna tenzije. Bilo je želje, htenja i borbe i mislim da je moja ekipa pokazala zalaganje. Nažalost, imamo problematiku vezanu za ulazak u utakmicu i dajemo prednost protivniku i „Dinamo“ je to iskoristio na najteži način za nas. Dali su gol u prvom poluvremenu i utakmica se lomila između naših i njihovih napada. U drugom poluvremenu smo se pregrupisali i pokušali smo da prenesemo igru na njihov deo terena. Stvorili smo nekoliko kvalitetnih šansi gde smo mogli da izjednačimo i utakmicu uvedemo u neizvesnu završnicu, međutim nismo imali sreće i, možda, nismo ni zaslužili bodove“.

Kada je reč o ligaškim megdanima u Područnoj ligi Sombor, u 6. kolu fudbaleri „Kule“ su poraženi u Karavukovu od „Poleta“ sa 6:0, dok je „Lipar“ slavio protiv „Rusina“ rezultatom 3:0. Golove za pobedničku ekipu postigli su Mijić, Ćovin i Novakov. Ekipa „Crvenke“ poražena je u Bačkom Brestovcu od ekipe „BSK“ sa 4:3. Dvostruki strelac bio je Babić, dok je jedan gol postigao Subotić. U narednom kolu „Kula“ dočekuje „Budućnost“ iz Gložana, „Crvenka“ je domaćin ekipi „Krila Krajine“ iz Bačke Palanke, „Rusin“ dočekuje „Radnički 1918“ iz Ratkova, dok „Lipar“ igra u Obrovcu protiv ekipe „Borac 46“. Na tabeli „Crvenka“ je četvrta sa deset bodova, „Lipar“ je deveti sa osam bodova, „Rusin“ trinaesti sa pet bodova, dok je „Kula“ četrnaesta sa bodom manje od Krsturčana.

U rangu niže, u Međuopštinskoj ligi Sombor – 1.razred obe ekipe iz naše opštine su bile uspešne, te je tako „Polet“ iz Sivca rezultatom 1:0 i golom Nićetina slavio u Bačkom Bregu protiv „Dinama“, dok je „Mladost“ iz Kruščića pobedila na svom terenu „Polet“ iz Rastine rezultatom 3:0. Golove za „Mladost“ postigli su Fekete, Gačević i Mateja Kilić. U narednom kolu na programu je opštinski derbi u Sivcu. Na tabeli „Polet“ je drugi sa 12 bodova, dok je „Mladost“ četvrta sa istim brojem bodova.

Kuglaši „Hajduka“ su u drugom kolu Prve lige Srbije grupa Vojvodina poraženi u Vrbasu od ekipe „13.maj“ sa 2:6, u oborenim čunjevima 3061:3228. Najefikasniji u redovima Kuljana bio je Marko Eraković sa 548 oborenih čunjeva. U narednom kolu „Hajduk“ gostuje u Kljajićevu, a trenutno su na začelju tabele bez bodova.

 

Izvor: q-media.rs (Delibašić)

 

Izvor: q-media.rs