Održan 4. po redu ,,Bas spin kup – Mali Stapar2023“

183

Na Velikom bačkom kanalu, između Sivca i Malog Stapara, održan je 4. po redu ,,Bas spin kup – Mali Stapar 2023'', takmičenje u varaličarenju na kojem su se nadmetali najbolji varaličari u Srbiji.

Izvor: q-media.rs

U nadmetanju je učestvovalo 37 takmičara, a ulovljena je 21 riba – 13 baseva, 7 štuka i 1 bucov. Predsednik Ribolovačko – varaličarskog kluba ,,Bas“ iz Sivca, Miroslav I. Plavšić, istakao je da im je izuzetno drago što ih je vreme poslužilo i što su uslovi i organizacija doprineli tome da se okupi toliki broj takmičara:

,,Ovo je 4. po redu ,,Bas spin kup – Mali Stapar“. Nosi naziv Mali Stapar pošto su prva tri kupa održana tamo, a sada nismo tamo zbog tehničkih razloga, jer se radi dečije igralište i nema baš dovoljno pozicija za pecanje. Prijavljeno je 40 takmičara, a pojavilo ih se 37. Imamo vrlo lepe ulove, zbog čega nam je izuzetno drago. Imamo više od tri ribe koje imaju preko kilogram. Vreme nas je poslužilo, ljudi su zadovoljni organizacijom, ulovima i terenom, a ja se nadam da će se ova priča nastaviti. Ovo je 4. ,,Bas spin kup“, ali prvi je održan 2007. godine. 15 godina nismo pravili takmičenja zbog raznih tehničkih stvari, nedostatka novca, ljudstva i ostalog, a sada smo, na 15. godišnjicu od održavanja prvog, napravili četvrti da malo okupimo ljude, da se stari prijatelji ponovo sretnu, da krenemo dalje i da probamo da napravimo priču koja će trajati, da poslužimo mladima kao primer, a da mi stariji imamo neku svoju razonodu“.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja, kao i svim sponzorima bez čije pomoći, bilo u finansijskom ili tehničkom smislu, ona ne bi bila moguća:

,,U organizaciji ovog događaja učestvovali su, pre svega, entuzijasti Ribolovačko – varaličarskog kluba ,,Bas“ iz Sivca, a pomogli su nas razni sponzori, pre svega predsednik SO Kula, Velibor Milojičić, sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, Pekara ,,Nikolovski“, Diskont pića ,,MTMS“, Lovačko udruženje ,,Sivac“, ,,Stork“ doo Kula, Mate fishing, Ribolovačka oprema ,,Tadić“ iz Kule, ,,Calypso Vobler“ iz Čačka, ,,MC Vobler“ iz Niša, Defected fishing i gospodin Danilo Stanar, MM lur, Nikola Agić iz Bačke Palanke i Spin & Fly, firma koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme. Svima njima se ovim putem zahvaljujem jer ovo ne bi bilo tako dobro organizovano da nije bilo pomoći sa strane, što u finansijskom, što u tehničkom smislu. Zahvaljujem se ljudima koji su došli i podržali nas, da naš Klub opet ostvari neki finansijski uspeh, da možemo od sledeće godine da učestvujemo u nekim saveznim takmičenjima“.

Kada je reč o budućim planovima, najavio je Školicu varaličerenja za decu, koja je već neko vreme u planu:

,,U maju smo organizovali Prvi dečiji varaličarski kup i svakako je u planu da se on održi i sledeće godine, prvi vikend pred slavu sela. Da li će biti nešto pre toga, to ćemo mi u odboru da odlučimo. Mislim da nam je za ovu godinu dosta. Za sledeću godinu planiramo još jedan Dečiji varaličarski kup, zatim 5. ,,Bas spin kup“, a ubacićemo i neko plovkaroško takmičenje. Školica varaličarenja za decu bila je u planu ove godine i još uvek nije održana zbog obaveza predvača, ali mislim da će možda biti organizovana u oktobru ove godine o čemu ćete biti obavešteni“.

Izvor: q-media.rs (Minić)

 

Izvor: q-media.rs