Dom zdravlja Kula: Stalno zaposlenje za 6 lekara i 2 medicinska tehničara

481

Dom zdravlja Kula iz meseca u mesec, u organizacionom i u kadrovskom smislu, pravi bitne iskorake, pa je tako danas potpisana Uredba po kojoj će šest lekara i dvoje medicinskih tehničara dobiti rešenje za stalno zaposlenje, što će otvoriti mogućnost za zaposlenje novih, stručnih ljudi.

Izvor: q-media.rs

Direktorka Doma zdravlja, Vesna Tomić, istakla je da se celokupna ekipa Doma zdravlja trudi i radi pojačanim kapacitetom, a na ovaj način otvoriće se nove mogućnosti za upućivanje novih stalno zaposlenih lekara i medicinskih tehničara na dodatne edukacije:

,,Celokupna ekipa Doma zdravlja se stvarno trudi i radi pojačanim kapacitetom na postizanju mnogobrojnih rezultata. U poslednjih nekoliko meseci se radi kako na pružanju preventivne, tako i na pružanju kompletne zdravstvene usluge. Deficit kadra problem je u celoj našoj zemlji, ne samo kada je u pitanju visoki, nego i srednji kadar. Danas smo potpisali Uredbu gde ćemo određeni broj lekara prevesti u stalni radni odnos, kao i jedne medicinske sestre i jednog zubarskog tehničara, što nam je jako bitno kako bismo, uz saglasnost Ministarstva zdravlja, obezbedili uslove za proširenje kadrovskog plana i obezbeđivanje kapaciteta kako bi se stanovništvu opštine Kula pružila adekvatna zdravstvena usluga. Ono što je bitno u celoj priči je da se sa ovim otvaraju nove mogućnosti za proširenje spektra i upićivanje istih na dodatne edukacije u smislu specijalizacija i slično, koliko nam to kapaciteti na osnovu primarne zdravstvene ustanove obezbeđuju, tako da ćemo i to imati u najavi kasnije“.

Ona je najavila nove akcije preventivnih pregleda koje će se u narednim nedeljama održati kako u Kuli, tako i u drugim naseljenim mestima naše opštine:

,,Najavljene su razne akcije preventivnih pregleda, o čemu će stanovništvo biti blagovremeno obavešteno. Sledeće nedelje biće preventiva u smislu kardiovaskularnih oboljenja, a poslednje nedelje septembra biće skrining na karcionom dojke, gde ćemo, uz pomoć lokalne samouprave, obezbediti dostupnost samog pregleda, kako stanovništvu same Kule, tako i u manjim mestima, kao što su Crvenka i Sivac, a koje su jako bitne kako bi zdravstvena usluga bila adekvantno pružena stanovništvu opštine Kula“.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, naglasio je da su svi koraci koji se sprovode u Domu zdravlja doprineli tome da kvalitet zdravstvene usluge bude vidljivo bolji, što je ne samo njegov, nego i utisak većine građana:

,,U organizacionom smislu, u smislu opreme i investicija u same objekte, a i u kadrovskom smislu gotovo svaki dan Dom zdravlja u Kuli pravi bitne iskorake. Ova kadrovska pojačanja znače za što kvalitetniju uslugu prema građanima Doma zdravlja, isto kao i nabavka nove opreme koja kontinuirano stiže iz Ministarstva zdravlja, iz Pokrajinskog sekretarijata ili nešto iz Opštinskog budžeta, i sređivanje samog prostora. Sve su to koraci koji doprinose da taj kvalitet zdravstvene usluge bude vidljivo bolji iz meseca u mesec, i to nije samo moj utisak, nego uveren sam i većine građana. Današnji dan je posebno svečan jer 6 lekara i dvoje medicinskih tehničara dobijaju rešenje za stalno, što otvara mogućnost za zaposlenje novih, stručnih ljudi i podizanje kvaliteta medicinske usluge u našoj opštini“.

Izvor: q-media.rs

 

Izvor: q-media.rs (Minić)