Podrška Opštine Kula učenicima Ekonomsko-trgovinske škole i projektu „Mladi osluškuju“

128

U ponedeljak 25. septembra u prostorijama Ekonomsko-trgovinske škole održan je sastanak na kom su prisustvovali predstavnici škole, predsednik opštine Kula, predstavnik Školske uprave Sombor i predstavnik Centra za obrazovne politike, organizacije koja sprovodi projekat „Mladi osluškuju – Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“.

Izvor: pixabay.com

Cilj sastanka bio je uspostavljanje saradnje na samom početku sprovođenja projekta, odnosno pružanje podrške učenicima, predstavnicima Učeničkog parlamenta i zaposlenima Ekonomsko-trgovinske škole za učešće u projektu.

Ekonomsko-trgovinska škola jedna je od ukupno 16 srednjih škola koje od septembra meseca učestvuju u projektu „Mladi osluškuju“ koji ima za cilj da osnaži učenike u oblasti ljudskih prava i podrži ih u sprovođenju malih akcija kako bi se promovisala ljudska prava u lokalnim zajednicama.

U sprovođenju i promociji pomenutih akcija, kako je istakao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, učenici će imati podršku lokalnih institucija i organizacija.
Do kraja godine, za predstavnike lokalne zajednice, kao i za učenike i nastavnike, biće održano nekoliko obuka koje za cilj imaju jačanje kompetencija u oblasti ljudskih prava, njihove zaštite i promocije.

Projekat „Mladi osluškuju“ sprovode organizacije civilnog društva – Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku, a finansijski je podržan od strane Evropske unije.

Izvor: q-media.rs (Centar za obrazovne politike)