Dečija nedelja: U ponedeljak karneval u svim naseljenim mestima opštine Kula

437

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečijih prava će, kao i do sada, biti obeležena prve nedelje u oktobru. Ove godine posebna važnost se posvećuje razvoju empatije, vršnjačke i međugeneracijske solidarnosti i daljoj izgradnji sigurnog društvenog okruženja koje podržava vrednosti tolerancije, stoga će Dečija nedelja ove godine biti obeležena pod sloganom ,,Veliko srce dece Srbije''.

Izvor; q-media.rs

U vrtićima u okviru Predškolske ustanove ,,Bambi“, u svim naseljenim mestima u opštini Kula, očekuju se brojne aktivnosti kojima će se promovisati značaj deteta u lokalnoj zajednici.

Po rečima direktorke PU ,,Bambi“, Snežane Bulatović, dečija nedelja počeće velikim karnevalom, u ponedeljak 2. oktobra od 10 časova. Deca iz svih vrtića u našoj opštini šetaće kostimirana po ulicama, a porodica će biti dobrodošla da učestvuje u karnevalu i da im bude podrška. Sreda je dan koji je posvećen porodici i značaju kontuniuiteta između porodičnog i vrtićkog života, petak je sportski dan, a utorak i četvrtak su dani koji su predviđeni za druženja između dece iz vrtića. Kako kaže, Dečija nedelja puna je aktivnosti i prilika je da ih lokalna zajednica vidi i prepozna kao važne aktere.

 

Izvor: q-media.rs