Besplatne radionice za roditelje u opštini Kula

153

U okviru projekta Opštine Kula za finansiranje mera populacione politike podrške deci i porodici, a koji finansira Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, pozivamo vas na besplatne radionice za roditelje, sa ciljem razvoja roditeljskih kompetencija dece različitih uzrasta pod sloganom ,,Roditelj je biti lako, ali treba znati kako''.

Plava ptica / Foto: Nemanja Janjanin

Roditeljstvo je jedan od najlepših, ali i najodgovornijih zadataka koje realizujemo tokom života. Ukoliko imate želju da unapredite svoje roditeljske veštine, postavite pitanja i dobijete odgovore na sve dileme, ali i da čujete nove informacije, pozivamo vas da se se prijavite na radionice koje sprovode stručnjaci iz oblasti dečijeg razvoja i neuronauka, kako bi roditeljima približili sve faze kroz koje dete prolazi u razvoju i pripremili roditelje da što bolje odgovore na sve izazove i svoj vaspitni stil urede tako da on podstakne razvoj deteta u što boljem smeru.

Radionice su organizovane kao 10 susreta u trajanju do sat vremena sa stručnjacima na unapred određene teme poput: Izazovi roditeljstva u sadašnjem vremenu; Uloge u porodici, obaveze i granice; Razvoj ličnosti deteta po Eriksonu i Maslovu i druge teorije; Postavljanje granica – nagrade i kazne; Razvoj slobode izbora kod deteta; Ekranizacija deteta ili tradicionalne igre; Zašto je pubertet period izazova; Kako da znam da je dete dovoljno samostalno; Kako i kada reći NE detetu itd.

S obzirom na to da je rad interaktivan i u malim grupama, broj mesta je ograničen, pa vas molimo da se prijavite na vreme. Brojevi telefona za prijave, putem SMS poruke ili poziva, su 064/282-62-85 i 060/706-17-12. Prijave se prihvataju do početka radionica, odnosno do 13. oktobra 2023. godine.

Izvor: Plava ptica