Održana obuka o bezbednosti u saobraćaju najstarijih sugrađana

187

U parku u centru Kule održana je obuka o bezbednosti u saobraćaju najstarijih građana opštine Kula.

Obuka je deo redovnih godišnjih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula, a nešto više o samoj obuci rekao je Dejan Aleksić iz ovog saveta:

„U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kula i Agencije za bezbednost saobraćaja danas imamo preventivne aktivnosti koje su usmerene ka našim najstarijim sugrađanima. U pitanju su aktivnosti na poboljšanju bezbednosti naših penzionera u saobraćaju i one se sprovode redovno svake godine. Znamo da nam sa godinama dolazi do slabljenja refleksa i da postajemo ranjivi učesnici u saobraćaju, tako da na ovaj način želimo da naše najstarije sugrađane upoznamo sa pozitivnim zakonskim propisima i načinima bezbednog ponašanja u saobraćaju kako bi na neki način pomogli i ,ako bi spasili jedno lice od povreda, učinili bi smo mnogo. Takođe, obezbedili smo poklone za učesnike ove naše edukacije i na ovaj način želimo da damo doprinos povećanju bezbednosti starijih kategorija učesnika u saobraćaju koji su, već sam napomenuo, zbog jasnih okolnosti ranjiva kategorija.“


Projekat sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Kula u cilju, ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.