U Galeriji KC u Kuli otvorena samostalna izložba Aleksandra S. Markova

160

U Galeriji Kulturnog centra u Kuli održana je samostalna izložba Aleksandra S. Markova, advokata iz Bečeja, koji, kako kaže, slikanje upražnjava kako bi se isključio iz svakodnevice, problema i onoga što ga opterećuje. Ovo je njegova peta samostalna izložba, a prva u Kuli.

Njegove slike su akril na platnima, rađene su špaklama jer je to jedini alat koji koristi, a specifično u njegovom stvaralaštvu je to što nikada ne ponavlja teme, pa je svaka njegova slika priča za sebe:

,,Po opredeljenju, struci i zanimanju sam advokat i ovo je nešto što ja upražnjavam i koristim kao mogućnost da se isključim iz svakodnevice i problema, iz onoga što opterećuje. Ovo dozvoljava da se čovek prikaže na drugi način, za razliku od onoga što ljudi vide. Nemam inspiraciju u nekoj posebnoj temi. Moja porodica mene u ovome mnogo podržava, ali su izričiti u tome da mi ne dozvoljavaju da ponavljam teme i ja uspevam da na svakoj slici izbacim neku potpuno drugačiju temu. To jedan od motiva zbog kojeg ove slike izgledaju različito i imaju različite teme, a kako uspevam to ni sam ne znam da kažem, jer sam time kasno počeo da se bavim. Na neki način, u mojoj glavi postoji ta slika i kada odlučim da pristupim slikanju to samo treba da prebacim na platno. Mogu da kažem da u velikom broju slučajeva to tačno bude ono što mi bude u glavi i vrlo malo slika sam dorađivao i prepravljao“.

Kada je reč o njegovim budućim planovima, najavio je izložbu 20. novembra, u svojoj matičnoj galeriji u Bečeju, gde će izložiti slike malog formata:

,,Trenutno imam dogovor u Galeriji ,,Krug“ u Bečeju, matičnoj galeriji, da organizujem izložbu 20. novembra. Ona će se zvati ,,Mali formati“. Do sada sam izlagao slike koje su pogodne za galerije, većeg formata i atraktivnije, a imam dosta slika malog formata koje nisam izlagao, a koje takođe mogu da budu interesantne publici“.
Kuljani izložbu mogu da pogledaju u narednih 15 dana.