U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli otvorena izložba ,,Svevremeni Njegoš“

144

U holu Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli otvorena je izložba ,,Svevremeni Njegoš''. Ova izložba prezentovana je nešto ranije, u okviru manifestacije ,,Njegoševi dani'' koju organizuje KUD ,,Durmitor'', a sada će posetioci moći da je pogledaju u holu Ekonomsko – trgovinske škole do 30. novembra, radnim danima od 9.30 do 13.30 časova, u skladu sa radnim vremenom škole.

Izložbu je otvorila direktorka škole, Tatjana Vještica, a zatim su učenice ove škole prisutne đake, profesore i ostala lica upoznale sa likom i delom Petra Petrovića Njegoša, pevale su i čitale citate iz njegovih dela.

Mentori ovog programa su Snežana Delić, profesorka ekonomske grupe predmeta i Aleksandra Sekulić, profesorka srpskog jezika i književnosti, koja je istakla da će kroz izložbu svoje vršnjake i ostale zainteresovane posetioci sprovoditi učenici koji će im pojašnjavati poruke panoa, kao i da su zamislili da ova izložba obilazi i neke druge škole:
,,Izložba ,,Svevremeni Njegoš“ je danas otvorena u našoj školi, ali je ona već prezentovana na ,,Njegoševim danima“ i rezultat je saradnje KUD ,,Durmitor“ i učenika naše škole. Oni su priredili tekstove i citate, a pokrovitelj i vlasnik cele izložbe je KUD ,,Durmitor“.

Zamišljeno je da izložba bude putujuća, pošto će kroz izložbu grupe koje budu dolazile i posetioce voditi pripremljeni učenici – kustosi. Zamislili smo da ona obilazi i neke druge škole, osnovne i srednje, u zavisnosti od toga sa kim uspostavimo saradnju. Za sada će, do kraja novembra, biti u našoj školi i grupe mogu da se najave na mejl škole ili pozivom na telefon kako bismo mogli da pripremimo učenike da dočekaju posetioce i da ih vode kroz izložbu“.