Otvorena izložba ,,Svetlost crno – bele fotografije“ autora Željka Vorinskog

124

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli svečano je otvorena izložba pod nazivom ,,Svetlost crno – bele fotografije'', autora Željka Vorinskog.

U prisustvu velikog broja Željkovih članova porodice, kolega, prijatelja i poštovalaca njegovog rada, izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra, Kamenko Bertić, a stihovima i pesmom otvaranje su uveličali Slobodan Nogavica i kantautor Ivan Leščešen.

Na pitanje po čemu se ova izložba razlikuje od prethodne tri koje je imao, Željko je istakao da je na ovoj posebno zastupljena pozorišna fotografija. S obzirom na to da je zaposlen kao snimatelj u Informativnom centru u Kuli i zadužen za praćenje istih, za njega ne postoji ništa od lepše od spajanja posla sa onim što najviše voli, a to su upravo pozorište i fotografija:

,,Na ovoj izložbi posebno je zastupljena pozorišna fotografija. U pitanju je spoj ljubavi prema pozorištu i crno – beloj fotografiji koja je za mene vrh i koju je ubedljivo najteže raditi. Prošli put imali smo prozore i svašta nešto, imali smo jednu priču, a ovoga puta imamo i neke fotografije Kule. Možda za nekoliko godina to neće tako izgledati, pa ćemo se pitati kako je bilo, kao i kada pogledamo fotografije pozorišnih predstava – neko ih nije gledao, a nekome će poslužiti da ih se priseti. Nema ništa lepše od toga kada se spoje ljubav i posao“.

On se zahvalio svima koji su mu ukazali čast i došli na otvaranje njegove izložbe, Informativnom centru, Kulturnom centru Kula, Agenciji ,,Info net“ i Slobodanki Bobi Stanić, istakavši da su to dobri ljudi koji su mu izašli u susret i pomogli da ovo ostvari.

Na pitanje kada možemo da očekujemo narednu izložbu, Željko je rekao da će i dalje dalje raditi ono što najviše voli – fotografisati, a da će izložba doći kada se kockice sklope, sama od sebe.