Unapređuju se smeštajni kapaciteti za boravak 125 korisnika Gerontolškog centra u Vrbasu

176

Gerontološki centar u Vrbasu dobio je 13,1 miliona dinara od Pokrajinske vlade za unapređenje smeštaja 125 korisnika.

Izvor: [email protected]

Zgrada za smeštaj najstarijih Vrbašana biće nadograđena, opreljena novim nameštajem, a biće urađena i rekonstrukcija kupatila, pristupni putevi i dvorište zgrade. Za sufinansiranje nadogradnje odobreno je 1.190.000 dinara, za opremanje nameštajem i rekonstrukciju prilaznih puteva po tri miliona dinara, dok je za keramičarske i molerske radove u kupatilima odobreno šest miliona dinara. Očekuje se da radovi budu gotovi do proleća 2024. godine.

– Posle 20 godina od otvaranja opremamo i uređujemo prostor Gerontološkog centra. To je izuzetno važan projekat za opštinu Vrbas. Zajedno sa Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom posvećeni smo unapređenju uslova za boravak naših najstarijih sugrađana. Rekonstruisali smo domove penzionera u naseljenim mestima. U saradnji sa udruženjima penzionera organizujemo izlete i zajednička druženja. A posebno je značajno to što su u Skupštini Srbije usvojeni zakoni koji u ovoj i idućoj godini omogućavaju kumulativno uvećanje penzija od preko 21 odsto, kao i jednokratna pomoć od 20.000 dinara, koja će biti isplaćena do kraja novembra. A značajnu podršku predstavlja i penzionerska kartica koja obezbeđuje značajna sniženja – rekao je predsednik opštine Predrag Rojević.

On ističe da kroz projekat modernizacije Gerontološkog centra opština Vrbas nastavlja dobru saradnju sa Pokrajinskom vladom.

– Uz njihovu podršku rekonstruišemo sve domove kulture u svim naseljenim mestima i sve ambulante, a uspećemo da posle 30 godina izgradimo pozorišnu dvoranu i završimo objekat gradskog stadiona – kaže Rojević i dodaje da je opština Vrbas dobila i 1,1 miliona evra od Vlade Srbije za unapređenje saobraćajne infrastrukture.

Gerontološki centar Vrbas je ustanova za smeštaj starih i odraslih lica i osnovana je pre 20 godina. U dva odvojena objekata smešteno je 125 korisnika. U odeljenju u Vrbasu njih 95, dok odeljenje u Kucuri ima kapacitet od 30 mesta.

 

Projekat sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Vrbasu cilju, ostvarivanja i unapređenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva