Grujičić i Vesić obišli povređene u železničkoj nesreći kod Odžaka

200

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar saobraćaja Goran Vesić obišli su danas povređene u železničkoj nesreći kod Odžaka koji su zbrinuti u Opštoj bolnici Dr Radivoj Simonović u Somboru.

Izvor: rtv.rs

Ministarka Grujičić je zahvalila zdravstvenim radnicima iz Sombora na brzoj reakciji i požrtvovanosti.

„Ovo je pokazalo da zdravstveni sistem u Srbiji odlično funkcioniše, pre svega zdravstveni radnici. Svi povređeni su najpre prebačeni brzo u Sombor, a onda i zbrinuti u bolnici. Nalaze se pod nadzorom lekara i van životne opasnosti. Sve je urađeno po standardima i protokolima. Najlakše povređeni će već danas kućama“, rekla je Grujičić.

Ministar saobraćaja Goran Vesić razgovarao je i sa mašinovođom koji je zaslužan što nesreća nije prerasla u tragediju. Vesić je istakao da su radnici Srbijavoza učinili sve da se pruga što pre osposobi i potvrdio da je uzrok nesreće ljudska greška.

„Nažalost, sistem čine ljudi i greške se dešavaju. Ministarstvo će učiniti sve da ubuduće to svedemo na najmanju meru. Gradi se centralni dispečerski centar u Makišu kojim će se upravljati i svim novim i rekonstruisanim prugama. Gradimo i novih 400 kilometara pruge u Vojvodini“, istakao je Vesić.

Ministre Grujičić i Vesić dočekali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je zahvalio na poseti i rekao da će Grad učiniti sve da istaže solidarnost i pomogne povređenima, kao i direktor Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović, Dragan Rastović koji je rekao da je somborska bolnica u vreme ratova devedesetih bila ratna bolnica, da su navikli na brzo reagovanje i idtakao da se 30 zdravstvenih radnika odmah odazvalo na poziv.

Grujičić je najavila u Somboru i da će bolnica uskoro dobiti magnetnu rezonancu za koju su sredstva odobrena iz kredita Svetske banke, a da će se ulagati u rekonstrukciju zgrade koja nije u najboljem stanju.

Izvor: rtv.rs