Počinje Bokserska liga Srbije – sastaju se Sombor i Slavija

38

Bokserska liga Srbije u sezoni 2023/24 počeće danas, a u prvom meču u Loznici sastaće se BK Loznica i BK Radnički iz Beograda.

Izvor: rtv.rs

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije broji osam klubova: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke.

Prvo kolo je 19. novembra, a sastaju se: BK Novi Pazar – Naisus (Niš), BK Loznica – Radnički Beograd, BK Vitez (Niš) – Rokica (Loznica), BK Sombor – BK Slavija Banjaluka.

Liga će se igrati dvokružno, a zatim će se najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča.

Takmičenja će se odvijati u sedam kategorija: pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja, poluteška, teška.

„Sama činjenica da je jedno od nabolje organizovanih, najmasovnijih i najvećih ikada svetskih prvenstava za muškarce u konkurenciji seniora održano 2021. u prestonici naše zemlje, govori o tome da je srpski boks u svetu prepoznat, da ima svoju težinu, veličinu i respekt od celog bokserskog sveta. Pred nama je i seniorsko Evropsko prvenstvo za žene i muškarce koje će biti održano u aprilu 2024. za koje se spremamo ne samo da budemo izvanredan domaćin, to se podrazumeva, već i da osvojimo veliki broj medalja za našu Srbiju“, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Izvor: rtv.rs