Uspešan start „Hajduka“: odbojka stanuje u Kuli

80

Odbojkaški klub „Hajduk“ nastupa u Prvoj vojvođanskoj ligi Istok, a u aktuelnoj sezoni ne znaju za poraz. Naime, iz pet mečeva ostvarili su isto toliko pobeda uz set količnik 15:4, a na tabeli su trenutno drugi sa 14 bodova, bod manje od vodećeg „Sombora“.

Izvor: Miloš Delibašić

Redom su savladani „Maglić 1953“, „Botafogo“ iz Novog Sada, „Mladost“ iz Turije, novosadski „Dunav Volej 2“ i „Vrbas“. Tim je mlad i perspektivan, ambicije itekako prisutne i visoke, te iz ovog sportskog kolektiva pozivaju sve ljubitelje odbojke i sporta uopšte da ih podrže na megdanima na domaćem terenu, a prva prilika za to je u sredu u 21 čas, kada je „Hajduk“ domaćin ekipi „Spartak 2“ iz Subotice. Utakmica će se odigrati u hali osnovne škole „Petefi brigada“.

A ljubitelji odbojke u Srbiji znaju da je ženska odbojka jednako uspešna kao i muška na reprezentativnom planu. Ipak, kada govorimo o ženskoj odbojci u Kuli, i tu je „Hajduk“ prisutan, te se tako ženska ekipa nadmeće u Prvoj vojvođanskoj ligi Sever, gde nakon pet kola zauzima peto mesto sa osvojenih osam bodova i uz set količnik 10:10. Odbojkašice „Hajduka“ ostvarile su tri pobede i to nad ekipom „Voriors“ iz Obrovca, zatim je savladan „Vrbas“ i „Sutjeska“ iz Bačkog Dobrog Polja, a upisani su porazi protiv „Subotice“ i „Spartaka 2“. Iako nisu u vrhu tabele kao kolege iz tima, i u ženskoj ekipi ne manjka talenta, volje i zalaganja, te su tako očekivanja visoka. U poslednjoj utakmici protiv „Sutjeske“ u Bačkom Dobrom Polju na prijemu su se najviše istakle igračice „Hajduka“, Vulović i Bukejlović, dok su u napadu izuzetne bile Mizdrak i Stojović. Takođe, kako su iz tabora „Hajduka“ naveli, izuzetno se istakla i Mina Bajrami, pre svega u organizaciji napada. Podsećanja radi, odbojkašice „Hajduka“ u subotu u 15 časova na svom terenu dočekuju „Apatin“, te je to prava prilika da publika pozdravi devojke koje daju poslednji atom snage i lekciju iz timskog duha kako bi ostvarile povoljan rezultat.

Izvor: Miloš Delibašić

Izvor: Miloš Delibašić