Članica Predsedništva SNS, Maja Gojković, posetila Kulu

417

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke, Maja Gojković, boravila je u poseti Kuli, gde je tom prilikom, u razgovoru sa ženama iz opštine Kula, imala priliku da čuje njihove stavove,pohvale i sugestije.

Gojkovićeva je rekla da su joj žene prenele da podržavaju napore Srpske napredne stranke i Vlade Srbije za otvaranje novih radnih mesta, kao i nastojanja da se zemlja ravnomerno razvija u svakom segmentu i da Srbija bude dobro mesto za život za sve građane gde god da žive. Takođe, napomenula je i to da se sve više ulaže u obnovu domova kulture, muzeja i biblioteka širom Srbije, kao i da će Kula, uz finansijsku podršku Pokrajinske vlade, koja je izdvojila 200 miliona dinara 2024. godine dobiti moderan muzej i gradsku biblioteku, uz podršku i Ministarstva kulture:

„Razgovarale smo o tome koliko je važno da postoji perspektiva da se nađe posao u opštini u kojoj živite, jer ono što je najvažnije jeste da žene sa kojima sam razgovarala žele da žive i rade u mestu u kom su se rodile i da ne žele da odlaze u veliki gradove poput Novog Sada ni Beograda, a pogotovo im nije cilj da napuste našu državu, jer smatraju da Srbija ide u dobrom pravcu i da ovde ima uslova za dobar život. Sve one vole Kulu i mesta u kojima žive zato što se Srbija razvija, a time i njihova opština. Pozdravile su projekat Pokrajinske vlade za izgradnju biblioteke i galerije u nekadašnjoj zgradi policijske stanice, što je jedan zaista važan projekat, ne samo za opštinu Kula, već i šire. Sve ovo ćemo ostvariti uz pobedu na predstojećim izborima liste „Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane“. Ubeđena sam da će se 17. decembra ovde izaći na izbore i da su moje današnje sagovornice donele važnu odluku za sebe i svoje porodice da glasaju za listu „Srbija ne sme da stane”.

Pored žena iz opštine Kula, Gojkovićevu je dočekao i predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kula, Damjan Miljanić, sa saradnicima, koji se zahvalio na poseti i podršci koju opština Kula ima, kako od Ministarstva kulture, tako i od Pokrajinske vlade:

„Želim da se zahvalim gospođi Gojković na današnjoj poseti, koja je upriličena u jednom neformalnom ambijentu, gde su bile prisutne ne samo žene iz javnog sektora i naše stranke, već uopšte žene sa naših prostora. Iskoristio sam priliku da sa ministarkom popričam o novim projektima, a ove godine kreće najveći projekat u kulturi koji je ikada rađen u našoj opštini, a to je rekonstrukcija zgrade nekadašnje policijske stanice koja će, nakon rekonstrukcije i adaptacije, biti prostor muzeja, biblioteke i letnje pozornice, čije je otvaranje planirano za sledeću godinu, a paralelno sa tim smo pričali i o tome kako da se ministarstvo uključi u opremanje tog budućeg muzeja, kao i o još nekim, za nas bitnim, projektima“.