U Kuli održana humanitarna izložba ,,Ogledalo duše“

279

Umetničko likovno saborovanje pod nazivom ,,Ogledalo duše'' i ove godine je organizovano u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli pod pokroviteljstvom Udruženja obolelih od multiple skleroze ,,Zapadna Bačka'' iz Sombora.

Tradicija ovog okupljanja koje je humanitarnog karaktera nastavljena je i ove godine, pa je tako izložba okupila 25 likovnih umetnika širokih stilskih opredeljenja koji potiču iz različitih kulturnih sredina, a cilj izložbe je, kao i do sada, da pomogne onima koji su zdravstveno ugroženi i kojima je potrebna posebna pažnja.

Predsednik Udruženja obolelih od multiple skleroze ,,Zapadna Bačke“, Živko Radmilo, istakao je da je Opština Kula jedna od najboljih u Zapadnobačkom okrugu, da ima sluha za osobe sa posebnim potrebama i kulturu, zbog čega se saradnja iz godine u godinu nastavlja:

,,Svake godine povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Kulturni centar, odnosno Likovna galerija Kulturnog centra u Kuli, organizuje ovu izložbu. Ove godine imamo 25 radova umetnika koji su svoje slike podarili Udruženju obolelih od multiple skleroze. Ovom prilikom se zahvaljujem Opštini Kula i rukovodstvu koje ima razumevanja za kulturu i za osobe sa posebnim potrebama i nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati. Opština Kula jedna je od najboljih u Zapadnobačkom okrugu kada su u pitanju osobe sa invaliditetom i kulturna dešavanja. Opština Kula ima najviše razumevanja, kao i njeni stanovnici. Imamo nešto u Somboru, Apatinu i Odžacima, ali je razumevanje slabo.
Ova izložba je prodajnog karaktera, slike mogu da se otkupe i novac se donira oblelima od multiple skleroze“.

Kada je reč o Udruženju obolelih od multiple skleroze ,,Zapadna Bačka“, on je istakao da imaju oko 80 članova i da su među tri najbolja udruženja u Vojvodini, što je prepoznato od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa kojim fantastično sarađuju:

,,Udruženje ima oko 80 članova, pokvira Zapadnobački okrug, imamo Udruženje i u Kuli sa kojim imamo dobru saradnju. Naše Udruženje je među tri najbolja u Vojvodini, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Selakovićem i pomoćnicom Biljanom Barošević prepoznaje naše aktivnosti i zaista fantastično sarađujemo“.