Najbolji studenti iz opštine Vrbas nagrađeni sa 20.000 dinara

2394

Najbolji studenti iz opštine Vrbas dobili su od opštine vaučere od po 20.000 dinara. Jednokratnu pomoć, koja se isplaćuje iz opštinskog budžeta dobilo je 35 studenata koji imaju prosek ocena veći od devet. Vaučere najboljim studentima uručio je predsednik opštine Predrag Rojević. On je studentima čestitao postignuti uspeh na studijama.

Izvor: [email protected] 

– Vi ste dokaz da se znanje isplati. Da je učenje najbolja investicija. I da je obrazovanje izuzetna vrednost. Opština Vrbas će nastaviti da vas podržava. Mladi, obrazovani ljudi su budućnost naše opštine – rekao je Rojević.

On je naglasio da je za jednokratnu pomoć najboljim studentima iz budžeta opštine izdvojeno 700.000 dinara, kao i da opština iz budžeta finansira veliki broj mera podrške za studente i učenike s teritorije opštine Vrbas.

– To nije jedina pomoć i podrška koju obezbeđujemo najboljim studentima. Za stipendije najboljim studentima izdvajamo 1,1 miliona dinara. Pored toga, opština Vrbas iz budžeta subvencioniše prevoz učenika i studenata. Za te namene u poslednjih 10 godina izvojeno je 352,7 miliona dinara. Pored podrške studentima, izdvajamo 3,3 miliona dinara za nagrade najboljim đacima s teritorije opštine Vrbas, a izdvajamo i 26 miliona dinara za nabavku besplatnih udžbenika. Takođe, finansiramo i užinu u osnovnim školama, za šta je u poslednjih 10 godina izvojeno 80,7 miliona dinara. Samo ove godine, za ishranu i smeštaj učenika srednjih škola izdvojeno je 10.000.000 dinara – rekao je Rojević.

Opština je uoči početka školske godine nagradila 77 najboljih đaka, među kojima su đaci generacije, nosioci „Vukove diplome“ i učenici koji su osvajali nagrade na takmičenjima iz školskog sporta.

 

Izvor: [email protected] 

Izvor: [email protected]