Održana 6. samostalna izložba slika Ljiljane Nedeljkov

113

U Likovnoj galeriji kulturnog centra u Kuli otvorena je 6. samostalna izložba slika pod nazivom ,,Moji koraci“ umetnice Ljiljane Nedeljkov iz Bačke Palanke.

Izložbu je otvorio poznati likovni kritičar iz Subotice, Mile Tasić, koji je istakao da njena postavka nikoga neće ostaviti ravnodušnim s obzirom na to da slika urbani pejzaž, i to dominantno noću, što nije lako uraditi, pa je samim vrlo zapažena. Dodao je i da Ljilja ima paletu svih boja koje nanosi onako kako oseća, a na njenim slikama karakteristični su odsjaji prave slike koji se vide na vlažnom ili kišovitom tlu.

Umetnica Ljiljana Nedeljkov istakla je da je izložba vremenski nastajala godinu dana, a da su sve slike rađene tehnikom ulje na platnu i špaklom:

,,Ova izložba vremenski je nastajala godinu dana, tokom cele ove godine. Možda bi trajalo ili kraće, ali odlazila sam na veliki broj kolonija, pa sam taj prostor koristila za rad na slikama za ovu izložbu. Jako volim tišinu, noć, mir i spoj i tada sam u stanju da zagrlim taj grad i da ga ispustim kad meni odgovara iz zagrljaja na platno. Sve slike rađene su tehnikom ulje na platnu, špaklom“.

Na izložbi je izloženo oko 20 radova, a možete je pogledati u Likovnoj galeriji kulturnog centra u Kuli do kraja januara.