Fudbaleri „Hajduka“ počeli pripreme, košarkaši nastavili pobednički niz

178

Srpskoligaš „Hajduk 1912“ započeo je sa pripremama za prolećni deo sezone.

Pored promena u igračkom kadru, desile su se promene i u stručnom štabu i upravi kluba, te je tako novi šef stručnog štaba Saša Stojadinović, nekadašnji trener beogradskog IMT-a i „Tekstilca“ iz Odžaka, dok je novi direktor kluba Denis Malešević. Planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, a kompletne pripreme biće realizovane u Kuli. Igrački kadar je još uvek u formiranju, a za sada je izvesno da su iz kluba otišli Savković i Jordan Jovanović. Direktor „Hajduka“, Denis Malešević, istakao je da je prioritet da se „Hajduk“ podigne i organizaciono i na svaki drugi način, s obzirom da je u pitanju klub sa velikim ugledom i tradicijom:

„Nesumnjivo je da je fudbalski klub „Hajduk“ klub sa imenom i prezimenom, tradicijom i infrastrukturom i, uzevši to u obzir, mislim da je primarni cilj podizanje kluba u svakom smislu. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja nam je svesrdno izašla u susret i pomogla, kako u ovom prethodnom periodu, tako i u naredno periodu kako bi ovaj klub funkcionisao kako treba i ono što je naš primarni cilj što se tiče takmičarskog dela je stabilizacija na tabeli i mirna zona, kao i formiranje igračkog kadra koji će biti nosilac igre naredne sezone“.

Trener ekipe „Hajduka“, Saša Stojadinović, rekao je da je u toku proces formiranja igračkog kadra i da uprava uveliko radi na tome kako bi se krenulo u kontiuirani rad:

„Trenutno je prisutna mala grupa igrača, s obzirom da tek formiramo ekipu. Neki igrači su se javili da su bolesni i povređeni, a uprava kluba radi na tome da što pre napravimo jednu selekciju kako bi krenuli u kontinuirani rad. Pripreme ćemo obaviti na našim terenima u Kuli, a kada je reč o pripremnim utakmicama, za sada imamo zakazane četiri utakmice i tražimo još dva protivnika, a prva utakmica je protiv „Sutjeske“ iz Bačkog Dobrog Polja 27. januara, zatim slede utakmice protiv „Bečeja“, „Radničkog“ iz Obrenovca, a na kraju imamo generalnu probu protiv “ Ravangrada“ u Somboru.“

 

Košarkaši „Hajduka“ slavili su u meču 17. kola Prve regionalne lige protiv ekipe „Dunav 2014“ sa 95:76. Kao što i sam rezultat kaže, meč je protekao u dominaciji pobedničke ekipe. Trener ekipe „Hajduka“, Danilo Borović, rekao je da je zadoljan izdanjem svojih pulena, naročito u drugom poluvremenu koje je i odlučilo pobednika:

„Kada je o ovoj utakmici reč, veoma sam zadovoljan izdanjem svojih igrača u drugom poluvremenu, gde su pokazali energiju i karakter. Imali smo mi čvrstinu i u prvom poluvremenu, ali je bio problem što smo donosili glupe odluke. Na sreću, to smo ispravili u drugom poluvremenu te je zato i usledila pobeda. Naredni protivnik je „Železničar“ iz Inđije, a, po meni, oni nisu nepobedivi, imali smo ovde zicer za pobedu, tako da kao što smo i sada imali dodatni motiv za pobedu, i sada imamo identičan motiv i želju za pobedom“.

Igrač „Hajduka“, Mateja Mulabdić, istakao je da pobeda sa sobom nosi izuzetnu važnost, s obzirom da je u prvom delu sezone pretrpljen poraz od ekipe „Dunava“:

„Ostvarili smo veoma bitnu pobedu u drugom delu sezone koji je za sada uspešan po nas. Izgubili smo od ekipe „Dunava“ u prvom delu sezone, te je iz tog razloga ova pobeda još značajnija. Okrećemo se narednim izazovima i mogu da kažem da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu“.

Kuglaši „Hajduka“ poraženi su u meču 11. kola Prve lige Srbije grupa Vojvodina od ekipe „13.maj“ sa 5:3. Najefikasniji u redovima Kuljana bio je Branko Vuksan sa 575 oborenih čunjeva, koji je ujedno i u najboljem gostujućem timu kola. U narednom kolu koje je na programu 28. januara „Hajduk“ dočekuje „Kljajićevo“, a na tabeli su trenutno poslednji sa četiri boda.