Raspisan Konkurs za upis učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova

131

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 224 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova ,,Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici za školsku 2024/2025. godinu. Konkurs za upis polaznika će trajati do 26. februara.

Izvor: tanjug,mup

Prijavu na konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata, podnosi na obrascu prijave uz ostalu dokumentaciju, neposredno u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, u ulici Železnička 22, ili u policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Više informacija o konkursu možete pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Srednje škole unutrašnjih poslova.

Podsetimo, odlukom Vlade Republike Srbije od 19. januara 2023, osnovana je Srednja škola unutrašnjih poslova ,,Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici. Takođe, Odlukom Vlade Škole je određena kao škola od posebnog interesa za Republiku Srbiju, a učenici se školuju za obrazovni profil policajac u trajanju od četiri godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova učenicima koji su upisani u Školu obezbeđuje smeštaj i ishranu u internatu, udžbenike, školski pribor, odeću, obuću i drugu opremu neophodnu za boravak u školi.

Izvor: COPO